Новите тенденции в технологиите през 2019 г.

0

Очаква се почти всеки аспект от нашето всекидневие да бъде променен към по-добро през 2019 г. Това ще се случи, тъй като корпорации и правителства по света продължават работата по утвърждаване на новите технологии на века.

Дигитални помощници

Гигантите Amazon и Google са обещали да включат в най-много устройства т.нар. говорещи помощници. Amazon дори предлага в Съединените щати технологията в микровълнови фурни. Има готови модули, които позволяват дигиталните иновации да се вграждат във всякакви уреди от бита, а желанието е едно-единствено – хората да са придружавани във всекидневието си с повече дигитални помощници за улеснение.

Мобилни (безналични плащания)

2019 г. ще даде отговор и на въпросите ще могат ли Google Pay и Apple Pay да популяризират технологията за трансакции със смартфони вместо банкови карти и дали ще съумеят да убедят целия банков сектор да се довери на техните системи за безналични плащания.

Изкуствен интелект

Правителството в Берлин даде зелена светлина на стратегия и вложения, възлизащи на милиарди евро в сектора с изкуствения интелект, макар с не дотам ясна дефиниция. Изкуственият интелект в най-общ смисъл е софтуер, който обучава различни машини да разпознават схеми в данните и от тях да извлича заключения. Най-честите употреби на изкуствения интелект са за фина настройка за определено търсене в интернет, за подобряване качеството на снимки и предлагане в онлайн магазини на стоки за евентуални покупки. Пример за сложен изкуствен интелект е гласовото разпознаване, защото софтуерът трябва да е в състояние да направи анализ на всеки звук, структурата на изреченията и самия контекст.

Коли на автопилот

За автомобилния сектор също се очакват генерални промени, що се отнася развитието на самоуправляващите се коли и камиони. Компанията Waymo е част от Google и предлага таксита на автопилот, въпреки че на този етап да обслужват само квартал на Финикс, щата Аризона. Към новите технологии в този сектор искат да се включат и редица автомобилостроителни корпорации, компании за части на коли и камиони, както и набиращите популярност фирми като Uber.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg