Ето как Андриан Аспарухов от Първомайци стопи 70 кг

0

Андриан Аспарухов от великотърновското с. Първомайци се прочу с това, че свали 70 килограма от теглото си и то в рамките на по-малко от година. „Не е диета, а начин на живот, защото диетата я почваш и я спираш след няколко седмици, а това моето продължи около година“, казва Андриан. Единствено за читателите на delo.bg младият мъж сподели точния хранителен режим, който е спазвал.

Андриане, каква беше причината да наддадеш толкова много килограми и кое те стимулира да започнеш да ги сваляш?

– Като малък бях нормално дете, но боледувах много. Прекарах 6 тежки пневмонии, пиех доста силни антибиотици и от там тръгнах да наддавам. Хормоните ли ми се разбъркаха, не знам, но изведнъж килограмите ми тръгнаха нагоре. В един момент, докато се осъзная, на 18 години вече бях 150 кг. Наближаваше абитуриентският ми бал и тогава реших, че трябва да променя нещата.

Много хора са се подигравали с мен. Съученици, хора по улиците ме караха да бягам само и само да ми се смеят, за да гледат тлъстините ми как се тръскат. Реших да взема нещата в свои ръце.

Андриан Аспарухов, Първомайци, свалил 70 кг за годинаЗапочнах с приятели тренировки във Велико Търново. За бала успях да смъкна някакви килограми, но не бяха кой знае колко. Визуално не си личеше дори, че има някаква промяна. И все пак беше някакво начало.

След абитуриентския ми бал започнах работа, нямаше как да ходя да спортувам или пък просто беше оправдание за мен, но шест месеца не бях стъпвал в фитнеса. След тази половин година останах безработен и още половин година нямах работа, останах си вкъщи – без режим, без каквито и да е тренировки и с моите 155 кг.

През 2013 г. получих оферта за работа, която приех и от тогава три години и половина спортувам, без да съм спирал. Но година по-късно без хранителен режим, без замисъл за тренировките, много алкохол, дискотеки и вредни храни чукнах неусетно 170. В началото на есента на 2014 г. започнах да се ровя по форуми в интернет и търсих всички известни родни и чужди атлети. Четях полезна информация коя храна как и защо действа по този начин на тялото. Съвети за самото тяло, за анатомията на човека. Купувах си от тези храни, които четях, че са полезни. Пробвах коя как ще ми действа, защото в някоя се съдържа повече вода, а в друга – не. Като установих кои храни ми действат персонално на мен, нещата започнаха да се случват. Започнах да имам вече видими резултати и спрях да ям вредни храни, купувах си само истински.

Никога не съм се лишавал, нито пък съм гладувал. Винаги съм ял месо, зеленчуци, овесени ядки, яйца, много вода. Това всичко паралелно с тренировките.

Андриан Аспарухов, Първомайци, свалил 70 кг за година

Какъв е хранителният режим, с който си свалил тези килограми?

Сутрин приемах около 100 грама овесени ядки с гореща вода. На обяд 200 грама зеленчуци и още толкова месо. Следобед – кисело мляко с банан. Вечерята е същата като обяда – месо и зеленчуци. В началото изпитвах огромен глад, но след седмица той изчезна и започнах регулярно да спазвам тези пропорции. От втората седмица тялото ми се адаптира и нямах проблем. В началото не пиех много вода, но след това ги качих до три литра дневно, а сега дори по 5 литра пия.

Андриан Аспарухов, Първомайци, свалил 70 кг за година

Колко време си спазвал този режим?

– От август до Коледа 2014 г. След празниците, от януари започнах пак и изкарах до септември.

Андриан Аспарухов, Първомайци, свалил 70 кг за годинаОбщо свалих 70 кг, защото сега съм точно 100. Имам доста увиснала кожа, но не мога да си позволя да я махна оперативно, защото е доста скъпо. Отделно, че залежа ли се заради операцията, ще изостана с тренировките. Като напредна с годините, евентуално ще я направя.

Сега нарочно поддържам тези килограми, не падам под 100, защото ще изглеждам доста смешно. Подготвил съм се след Нова година да започна специален друг режим, с който до началото на лятото да стана 89 кг.

Какво ще кажеш на всички пълни българи, хора с наднормено тегло, които се страхуват да направят първата стъпка?

– Това, от което се страхуват е точно това, което трябва да направят в момента. Именно тази първа стъпка, защото най-големите ни страхове понякога стават най-големите ни сили, както е в моя случай. Всеки, който желае може да постигне заветната цел, нужни са му малко воля и постоянство.

Ето и диетата, с която аз премахнах значително количество килограми от теглото си:

Костадин Филипов: Свалих 30 кг без йо-йо ефект

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg