Алкохолът, използван като приспивателно, вреди

0

Не можете да заспите, решавате за целта да приложите всички възможни методи, за да отпуснете уморените си клепачи. За целта си приготвяте чай от маточина, топло мляко с мед или пък посягате към чашата с вино, която гарантирано ще отпусне нервите и умореното съзнание.

Измъчвани от безсънието сте готови да тествате различни методи, които биха помогнали в борбата с невъзможността да затвори очи. Един добър начин за справяне с непожеланото среднощно бодърстване определено е да се пие топло мляко, което има упойващи свойства. Някои датират добре след чай с маточина, която работи отлично в борбата с безсънието. Други се обръщат към алкохола, който ефективно ще гарантира съня им. Но наистина ли този метод ще бъде ефективен?

alkochol i bezsanieАлкохолът всъщност има успокояващ ефект и свойствата му, първоначално може да изглежда, че са ефективни в борбата срещу безсънието. Проблемът започва, когато започва да действа метаболизъм. Дори когато заспите дълбоко леко опиянени от напитката на боговете, през втората половина на нощта неговата ефективност намалява. Затова се случва така, че сутрин след алкохола вечер обикновено хората са сънливи и сънят им не е достатъчно пълноценен.

Ако обаче често се прибягва към този метод, алкохолът спира да бъде ефективно средство срещу безсънието, а вместо това започва да вреди на организма.

Затова вместо алкохол всяка вечер, опитайте се просто да смените диетата си, като я обогатите с продукти, които да помогнат за успокояване и отпускане на тялото и ума. Пийте чай с маточина. Консумирайте продукти, които съдържат мелатонин, това се отнася с голяма сила за хората над 50-годишна възраст. Тялото през годините произвежда мелатонина все по-малко и по-малко, а това е важен хормон, който отговаря за съня.

mliako predi san

Мелатонинът може да се открие в продукти като някои плодове, като вишните например, в зеленчуците, горчицата, бадемите, слънчогледовите семки, кардамона, копъра и кориандъра.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg