8 причини да спите съвсем голи

0

Повечето хора обличат пижама за нощния си сън, защото е удобна и се чувстват комфортно в нея. Въпреки това, учените през годините ни убеждават в предимствата на спането без пижама, както майка ни е родила.

Спането без пижама и бельо помага да спите по-добре през нощта и да се чувствате по-свежи сутрин. Също така то прави хората по-здрави и значително подобрява сексуалния им живот. Но има и много други предимства да спите съвсем голи.

А ето защо трябва да го правите редовно!

  1. Хората, които спят голи, са по-слаби

По време на сладкия нощем сън нивата на хормоните на стреса намаляват. Благодарение на това се събуждате на сутринта изпълени с енергия и желание за действие. Хората, които спят с пижами и бельо, не позволяват на тялото да се отпусне напълно, защото спането в дрехи не е естествено и лишава съня от здравословен комфорт. Ако тялото Ви не получи през нощта достатъчно сън, нивото на стрес ще бъде изключително високо, което ще Ви кара несъзнателно да си похапвате. Опитайте се да спите напълно голи и ще забравите за нежеланите мазнини!

  1. Тези, които спят съвсем голи, имат здрава кожа

За да бъде кожата здрава, се нуждае от много свеж въздух, така че трябва да й позволите да диша. Спането голи позволява до кожата да достига свеж кислород и предотвратява посещенията при  дерматолози поради обрив, раздразнение и други кожни проблеми.

  1. Спането напълно голи увеличава интимността

spaneto savsem goli1Ако спите в едно легло с партньора си, то спането съвсем голи със сигурност ще подобри сексуалния Ви живот. Голата кожа при контакт с друга гола кожа увеличава сексуалното напрежение между партньорите и води до отделянето на хормона окситоцин – хормонът на любовта, хотмонът на щастието. Другото основно предимство на тази ситуация е фактът, че мъжете обичат да гледат голото женско тяло и да се наслаждават на естествената му красота. Има много причини за това, да понякога да забравяте да си облечете пижамата или нощницата, но със сигурност това ще увеличи шанса да прекарате незабравима нощ.

  1. Спането по голо тяло подобрява качеството на съня

По време на сън, температурата на тялото по естествен път намалява. Но не и когато се слагат пижами, нощници или стягащо тялото бельо. Телесната температура по време на сън води до редица нарушения на съня, включително инсомния. Когато спите голи – напротив – постига се подобряване на съня и на общото здравословно състояние. Хората, които имат лошо качество на съня и се будят по няколко пъти през нощта, не само не се чувстват здрави, но и изглеждат зле, а при това живеят и по-кратко. Това звучи като чудесна причина да се откажете от навика да обличате пижамата!

  1. Спането напълно голи помага на женските органи да дишат свободно

Женските гениталии са идеална среда за развитие на бактерии, защото са влажни и топли. Спането без дрехи позволява на дамите да поддържат нормална вагинална флора и предотвратяване на заразяване с гъбични инфекции. Нека Вашата деликатна кожа диша свободно, като спите голи всяка вечер.

  1. Спането голи ни дава истинска свобода

spaneto savsem goli2Всеки от нас обича свободата. Спането голи ни дава усещането за истинска свобода. В древни времена, хората са вярвали, че тези, които спят в дрехите им, не могат да сънуват пророчески сънища, затова всеки път, когато навън било достатъчно топло, мъже и жени събличали дрехите, с които спяли.

  1. Спането голи подобрява кръвното налягане

Всеки вид бельо и пижами не позволяват на кръвта да циркулира свободно в целия организъм. Когато спите голи, мускулите, мозъкът и сърцето са достатъчно снабдени с кръв чрез по-добро кръвообращение и кръвооросяване. В резултат се събуждате отпочинали, регенерирали и готови за действие.

  1. Спането голи намалява риска от диабет тип 2

Изпитването на хлад през нощта намалява нивото на кръвната захар, стимулира обмяната на веществата и способства за предотвратяване на диабет тип 2. Проучванията показват, че хората, които спят напълно голи, могат да подобрят здравето си само за няколко седмици. Спането без пижали, нощници и бельо не само намалява риска от диабет тип 2, но също така намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и затлъстяване.

Ако досега не сте опитвали да спите нощем напълно голи, то започнете да го правите от днес!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg