7 съвета за отлично здраве и щастие от прочутия бразилски лекар Драузио Варела

0

Драузио Варела за пълното щастие и отлично здравеД-р Драузио Варела е популярен учен и преподавател по онкология и имунология, роден в бразилския мегаполиса Сао Пауло. 73-годишният лекар и носител на Нобелова награда за медицина през 2010 г. споделя своите простички, но пък безценни правила за пълноценен живот. Д-р Варела твърди, че неспазването им е в основата на болестите на днешните хора. Представяме Ви опита и мъдростта на прочутия бразилец в седем житейски максими, които започват така:

АКО НЕ ИСКАТЕ ДА СТЕ БОЛНИ,…

… НАМИРАЙТЕ РЕШЕНИЯ! Всеки човек, който е изтъкан от негативизъм в мислите си бива връхлетян от нови проблеми и не намира решението им. Този тип хора са подвластни на клюките, песимизма и жалването. Помнете, че вместо да съжалявате за мрака наоколо, е по-добре да запалите клечка кибрит. Ето, например пчелата – тя е толкова малка, но пък произвежда едно от най-полезните и сладки неща на земята. Всяка негативна мисъл води след себе си негативна енергия, която от своя страна се трансформира в болест! Ние сме това, което мислим.

… ВЗЕМАЙТЕ РЕШЕНИЯ! Дълбоко в себе си всеки нерешителен мъж или жена остава в неспирно терзание, пълна тревога и съмнение като цяло. Агресиите, тревогите и проблемите се акумулират от човешката нерешителност. Всеки пише своята житейска история именно с решенията си. А да вземете едно решение е да спечелите едни ценности и предимства като отречете или изгубите други. Хората, които са нерешителни, често имат изявени нервни проблеми, проблеми с кожата и стомаха.

… НЕ ЖИВЕЙТЕ ТЪЖНИ ЖИВОТА СИ! Дълъг живот носят смехът, щастието, добрият хумор и почивката. Тези състояния на духа възстановяват здравето ни. Всеки човек, който е щастлив е дарен да подобрява мястото, в което живее. Знайте, че от ръцете на доктора ни спасява добрият хумор, а щастието е терапия и здраве!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Изпълнен ли е разумът Ви с доброжелателство, благоденствието ще Ви връхлети с пълна сила, твърди най-щастливият човек на света Матийо РикарКак да бъдем щастливи според най-щастливия мъж на света

 

… НЕ ЖИВЕЙТЕ СПОРЕД ВЪНШНИЯ СИ ВИД! Не крийте това, което сте, не се преструвайте, не позирайте и не създавате представа за себе си, че сте добре, ако не сте. Акумулирате тонове тежест в себе си, ако искате на всяка цена да бъде в очите на другите безгрижен и перфектен. Нима искате да сте като бронзова статуя с глинени крака? Няма нищо по-пагубно за човешкото здраве от това да живеете зад маски, фасади и подчинени на външния си вид. Не се превръщайте в лъскави хора с къси корени, защото съдбата Ви ще Ви отведе в болницата, в аптеката, а болката ще е Ваша постоянна спътница.

… ПРИЕМАЙТЕ! Липсата на самоувереност и отказът да приемате отчуждава хората. В основата на пълноценния и здравословен живот е да сме едно със себе си. Ако не приемете това, рискувате да се превърнете в деструктивни, завистливи, имитативни, ревниви и свръх състезателни хора. Приемайте критики и приемете, че сте приемани. Знайте, че това е терапия, мъдрост и здрав разум.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Една жена на 103: Трите простички правила за щастие на Хеда Болгар

 

… ИЗКАЗВАЙТЕ ЧУВСТВАТА СИ! Не пестете чувствата и емоциите си, в противен случай ще си докарате болести като язва, гастрит, гръбначни и лумбални болежки. Потискането на чувствата с времето води до рак! Едва тогава отиваме при специалист, на когото да споделим нашите грешки, нашите „тайни”! Отлична терапия и силен лек са говоренето, диалогът, думата!

… ВЯРВАЙТЕ! Човек не може да създаде стабилно приятелство, ако не комуникира, не се доверява, не създава стабилни и дълбоки връзки. Недоверието е липса на вяра в самата вяра и във вас самите. Без доверие не може да съществува каквото и да е взаимоотношение.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg