7 храни унищожават всички паразити в тялото ни

0

Паразитите често попадат в тялото ни с храната и течностите, които консумираме всекидневно. Когато проникнат в нашия организъм, това може да доведе до различни тежки инфекции и заболявания. Паразитите влизат в тялото ни не само чрез храната и течностите. Те се намират и във въздуха, който дишаме, може да ги прихванем и от контакта ни с други хора, от насекоми или от домашните ни любимци.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Историята на Иванка как е прочистила всички паразити от тялото сиМетодът на Иванка от Русе, с който изчисти всички паразити от тялото си

 

Чревните паразити буквално изсмукват силите на нашата имунна система и ни лишават от основни хранителни вещества. За да се възстанови естественият баланс на организма ни, трябва да консумираме повече натурални продукти, които имат изявени антипаразитни свойства. Включването на тези 7 храни, които Ви предлагаме тук във Вашия хранителен режим, може да направи организма Ви по-малко привлекателен за вредните паразити.

семена от папая

Семената на този екзотичен плод имат многобройни ползи за здравето ни, сред които възможността да се изхвърлят от тялото ни чревните паразити. Техният леко лютив вкус ги прави много питателни за консумация. Можете да поръсете смлени семена от папая върху салати или да ги хапвате като тиквени семки.

papaya-seeds

сурови тиквени семки

Тиквените семки имат естествен противоглистен ефект. С консумацията на сурови семки от тиква може да се преборите с чревните паразити. Тези полезни семена помагат на тялото ни да изхвърли малките гадинки от организма ни.

pumpkins

ананас

Ананасът – този тропически сладък плод изобилства от храносмилателния ензим бромелаин. Именно той спомага за изчистването на глисти и други паразити от организма ни.

диета с ананас

бадеми

Суровите бадеми помагат в очистването и растежа на чревните паразити. Според проучване, проведено от Desrivot et al, публикувано в “The Journal of Ethnopharmacology” през януари 2007 г., антипаразитният ефект на суровите бадемови ядки може да е свързан с високата концентрация на мастни киселини във вкусните бадеми.

almonds

чесън

Чесънът може да бъде най-функционалната храна в този списък. Наред с всички ползи от чесъна за здравето, чесънът успешно премахва от организма ни вредни паразити като Giardia или кръгли червеи.

за какво е полезен чесънът

чесън

лук

Лукът изобилства от серни съединения, които имат антипаразитни свойства. Сокът от лук е много ефективен за очистване от глисти и тения. Ако имате паразити, пийте 2 ч.л. пресен сок от лук два пъти на ден в продължение на 2 седмици. Може да го приемате и профилактично.

лук, яйца

натурално кокосово масло

Кокосовите орехи са друга природна храна, богата на основни хранителни вещества. Естествени наситени мазнини се съдържат в натурално извлеченото кокосово масло. Именно то способства за елиминирането на паразитите в човешкия организъм. Кокосовото масло детоксикира организма по естествен начин и предотвратява развитието на смукалници (метили) и коварната Giardia.

coconut-oil-1

ВИЖТЕ ОЩЕ:

9 храни за здрава чревна мигрофлора и добра перисталтика9 храни за здрава чревна микрофлора

 

Шест природни храни за естествено увеличаване на бюстаЗа жената: 6 растения за естествено увеличаване на бюста

 

яжте тези храни, ако имате проблем с паметтаЯжте тези 10 храни, ако имате проблеми с паметта

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!



Коментирай в Delo.bg