6 трика за красота, наследени от нашите баби

0

Навремето нашите баби не са имали достъп до много от козметичните средства, присъщи на съвремието и съвременната жена, но са умеели да се наслаждават на природните методи на лечение и разкрасяване. И не само са се наслаждавали, но и са видяли техния резултат. Вижте кои трикове от преди половин век си заслужава да опитате!

  1. Прясното мляко

mliakoЛипсата на сън, поради някаква причина, обикновено подува очите. Но ако се опрем на съветите на нашите баби, бързо, евтино и лесно ще намалим пораженията върху хубостта на лицето си. Затова: накиснете козметични тампони в студено мляко и ги поставете върху клепачите си. След 2-3 минути, очите Ви ще изглеждат отпочинали.

2. Кокосовото масло

estestvena krasota-kokosovo masloКокосовото масло винаги е било смятано за ефективно средство за разкрасяване. Нашите баби са слагали кокосовото масло на косата си и са го оставяли да действа с активните си съставки за около час. След тази натурална кокосова терапия кичурите стават меки и подхранени.

3. Свещ

estestvena krasota-sveshtКак да запазим кожата си свежа и млада? Направете „свещ”! Да, точно така! Изпънете нозе към небето, стъпалата в шпиц! Само две минути на ден са в състояние да подобрят обмяната на веществата в тялото Ви. А също така това положение на тялото стимулира регенерацията на кожата.

4. Зехтинът

estestvena krasota-zehtinНашите баби вместо кремове за ръце са използвали зехтин! Кожата незабавно става мека, а в допълнение ухае на природа!

5. Махане на грима на всяка цена

estestvena krasota bez grimПълно почистване от грим. Без значение колко сте уморени. Кожата ви се нуждае от почивка и възстановяване след дългия ден. Преди да си легнете, никога не забравяйте да отстраните грима от лицето си! Дори и да го направите с вода и сапун, когато нямате достъп до друго, по-щадящо лицето Ви средство.

6. Кисело мляко или йогурт

Вместо скъпи кремове и маски за лице, нашите баби са прилагали кисело мляко или йогурт. Те мазали всяка сутрин лицето, шията и деколтето си с киселото мляко. Когато искали да се отпуснат, допълнително поставяли резени краставица върху затворените си очи и се унасяли в мечти. Какъв релакс и блаженство!

Който и метод да сте избрали, вярваме, че е по-добрият, защото е естествен и защото продължавате традицията на своите баби!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg