Рецептата за дълголетие на 111-годишна шотландка

0

Най-възрастната жена в Шотландия навърши своите преклонни 111 години в началото на 2017-та. Джеси Галан освен че е живяла най-дълго в страната на късите шотландски мъжки полички е и една от най-мъдрите в британската част, пожелала преди няколко месеца да се отдели като самостоятелна държава.

Възрастната дама кипи от енергия, не спира да се движи и се радва от сърце на всеки залез на слънцето. В светлата част от денонощието тя се старае да прекарва в разговори и закачки времето си и в никакъв случай не смята да се отказва от досегашните си занимания.

Джеси Галан

Без мъже и с много овесена каша – рецептата за дълголетие на Джеси Галан

Джеси признава, че на достолепната си възраст прави много упражнения и всяка сутрин си приготвя сама по една вкусна овесена каша.

Лейди Галан твърди, че винаги е работила наравно с мъжете и много редки са били моментите, когато си е позволявала да почива. Напуснала е дома си едва на 13 години и веднага след това е започнала работа.

И до ден днешен се гордее с това, че е дояла крави като дете. Навсякъде, където е работила колегите й винаги са били почтителни и добре настроени към нея. Днес Джеси Галан се възхищава на различния свят около нея и не спира да го сравнява с този, в който е израснала.

Тайната й за дълъг живот, освен овесената каша се допълва и от друго – да стои колкото е възможно по-далеч от мъжете. Това е и „нещото“, с което никога не си е и помисляла да се занимава. Джеси с усмивка на уста казва, че представителите на силния пол създават повече неприятности от необходимото.

И още истории на столетници:

дълголетници, Ема Морано105-годишна баба разкри тайната на дълголетието си

 

дълголетници, Ема МораноУникални снимки на 100-годишни хора с техни правнуци няма как да не Ви разчувстват (галерия)

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg