103-годишен се ожени за 11 години „по-млада“ булка

0

Възрастта никога не е била пречка за щастието на хората и това го доказват с пълна сила 103-годишният британец Джордж Кърби и 91-годишната младоженка Дорийн Лъки. Двамата са „най-прясната“ двойка на Острова. Дорийн и Джордж имат внуци и правнуци, но това по никакъв начин не е прокудило желанието им да минат под венчило. Преди Големия ден двамата съжителствали заедно без брак цели 27 г. На днешния 13 юни двамата житейски ветерани си казаха заветното ДА в град Ийстбърн, Източна Англия. По този начин двамата вече официално са най-възрастните булка и жених в целия свят.

булка, най-възрастното семейство в светаЦеремонията се проведе в хотел, който е собственост на Нийл, син на младоженеца Джордж. Сватбата не беше пищна, дори дискретна. Присъстващите бяха единствено от двете семейства, както и близки приятели на сключилите брак Дорийн и Джордж.

Булката носеше бял костюм, умело украсен с флорални сини мотиви. Облечена по този начин Дорийн дари с първата официална целувка своя избраник, седнал в инвалидна количка, тематично украсена в багрите на лондонските параолимпийски игри преди три години.

булка, най-възрастното семейство в светаДорийн и Джордж подобриха досегашния рекорд от 191 години обща възраст на младоженци. Мистър и мисис Кърби са на общо 194 години! Така двамата пращат в историята досегашния рекорд на Мадлен Франсино и Франсоа Фернандес, регистриран през 2002-ра година и фигурирал до днес в Книгата на рекордите Гинес. А спомняте ли си статията, в която Ви разказахме как 109-годишен мъж от Австралия плете пуловери на пингвини и до ден днешен?

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg