10 неочаквани употреби на лака за коса в бита

0

Почти във всяка къща има лак за коса, използван за фиксация и оформяне на прически. Има различни видове както според типа на косата, така и според силата на фиксиране. Но освен за оформяне на прическа лакът може да се използва и за други цели. Ето някои от тях:

  1. Фиксира картини, нарисувани с молив, пастели, въглен, сепия и пр. Доказано ефективно. Когато рисувате с молив има опасност половината от графита да остане по ръката ви или при всеки досег да се вдига. Лакът за коса е на особена почит от художниците, които щедро напръскват картините си, за да фиксират нарисуваното.
  2. Удължава живота на чорапогащниците. Фините дамски чорапогащници са с нежна структура и бързо се късат с неприятни бримки. Напръскайте с лак за коса чорапогащника преди обуване или директно върху краката, за да заздравите структурата. Пръснете няколко пъти на местата, където чорапогащника влиза в досег с обувките, долу на пръстите и на коленете.
  3. Убива досадните мухи. Ако ви досажда бърза малка муха, а в момента нямате препарат против насекоми е достатъчно да пръснете срещу нея малък облак аерозол и тя ще падне надолу. Все пак гледайте лакът за коса да е на водна основа, за да не остане петно на стената.
  4. Премахва петната от червило. Ако все пак на бялата ви риза има неприятни петна от червено червило – не се притеснявайте. Напръскайте с лак за коса, изчакайте няколко минути. След това избършете лака, като с това ще падне и червилото. После изперете както обикновено.
  5. Запазва свежестта на живите елхови клонки в Коледния венец. Ако сте почитател на свежия мирис на елховите клонки и живата украса, то лакът за коса отново ще ви влезе в полза. За да се задържи влагата в малките иглички и те да запазят своя зелен цвят по-дълго време е достатъчно да напръскате обилно с лак.
  6. Запазва блясъка на обувките. За да изглеждат обувките като току що купени от магазина ги почистете и после напръскайте с лак.
  7. Предпазва от неприятни пръски в кухнята. Ако обичате да имате календари, плакати, някакви рецепти в кухнята и се притеснявате от влажност, изпарения или пръски – напръскайте щедро с аерозол и това ще реши проблема.
  8. Предпазете фините завеси от праха. Просто напръскайте драпериите и така домашния прах и пепелта от улицата няма да се наслояват в дълбочина. Завесите ще запазят по-дълго свежия си цвят, а няма да станат мръсно сиви на втория ден например.
  9. Удължете живота на цветята в букета. Подарили са ви прекрасен букет. Жал ви е да гледате как цветята бавно увесват венчелистчетата си. Напръскайте ги с лак за коса, а също и листата. Можете да използвате и като предпазен филм срещу прах и за букети от сухи цветя.
  10. Ускорете процеса на изсъхване на лака за нокти. Когато много бързате е достатъчно дапръснете малко от аерозола за фиксация на коса.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

паста за зъби, мазоли15 приложения на пастата за зъби в бита

 

неочаквани употреби на алуминиевото фолио в бита10 неочаквани употреби на алуминиевото фолио в бита

 

как да почистим бижута вкъщиКак да почистим бижута вкъщи лесно и евтино

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg