10 храни забавят стареенето при мъжете

0

Червеното месо – храни като хамбургерите и пържолите са известни като мъжка храна и то съвсем не целенасочено. Наситените мазнини, холестеролът и цинкът, които присъстват в червеното месо повишават нивото на тестостерона.

ракови клетки, зехтинЗехтин и кокосово масло – маслиновото олио подпомага клетките на Лейдиг, които имат свойството на абсорбират холестерола и да го превръщат в полезни хормони като тестостерона. С тестостерона е свързана и една от многото ползи на кокосовото масло. То улеснява производството на хормона доста повече от зехтина.

Стриди – репутацията на тази морска храна не е широко разпространена нито от вчера, нито от преди година. Стридите са същински афродизиак и стимулират производството на тестостерон посредством богатото съдържание на цинк.

Риба Тон – дори и в консерва, рибата тон осигурява на мъжкия организъм сериозни количества от така ценния витамин D, свързан от своя страна с производството на така необходимия на мачовците в по-напреднала възраст тестостерон.

целина, полезни храни за мъжетеЦелина – този фантастичен и много полезен зеленчук съдържа андростенон – естествено произвеждан стероид. Това прави целината една от най-полезните храни в този списък.

Ананас – няколко парченца от този вкусен плод преди тренировка помага на културистите да изградят по-бързо мускулна маса, благодарение на ензима бромелаин. Този ензим покачва нивото и на тестостерона.

Зеле – може би знаете, че в тялото на мъжа има достатъчно количество женски хормони, както и у жените – мъжки. Това, което зелето успява да свърши в тялото на мъжа, е да прочиства естрогена, което от своя страна прави живота на тестостерона доста по-лесен.

Яйчни жълтъци – твърдението за лошия холестерол, който се съдържа в яйцата отдавна е отзвучала мантра, която е доста демоде в науката. Яйчният жълтък е задължителна храна за всеки мъж, тъй като влияе върху така нужния тестостерон.

чесън, алкохол, лечебна смесЧесън – със сигурност чесънът не става за директна консумация, но следващия път ще си помислите дали да сложите чесън в таратора или шкембе чорбата. Една от стотиците ползи за организма е битката с кортизола – хормонът на стреса, който е най-големият враг на тестостерона.

Грозде – предимно червеното, което е доказано научно, че повишава мъжките хормони. Редовната консумация на грозде подобрява и качеството на спермата, установиха наскоро изследователи от Китай.

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg