Йордан Караджов: Очаквайте скоро дует и с Лора

1

Нова сборна група от легендарни музиканти създадоха Станислав Сланев-Стенли и Константин Марков – основател и басист на “Тангра”. Тя носи името „Легендите“ и в нея се събират музиканти от ФСБ – Константин Цеков, “Сигнал” – Йордан Караджов, Д2 – Митко Кърнев и бившият вокал на “Те” – Любо Киров. Това е и една от темите на разговора на Георги Гюзелов за ДЕЛО с вокалиста на „Сигнал“.

Йордан Караджов, Митко Кърнев, Легендите– Г-н Караджов, как избрахте името „Легендите? Звучи като американски екшън.

(Смее се) Името няма нищо общо с тази констатация. „Легендите“ трябва да се разглеждат по-скоро за самите песни, които ние ще изпълняваме. Иначе ние не бихме се нарекли легенди, ние сме просто по-известни музиканти, които изпълняват тези легендарни парчета.

– Как се случи, че се събрахте точно тези музиканти?

– Басистът на „Тангра“ Косьо Марков е инициатор. Имаше предварителни разговори, на които всеки си изложи вижданията, поставихме си условията. С изключение на Косьо Марков, който се занимава с бизнес, всички останали сме активни музиканти. Започваме да събираме репертоар, провеждаме репетиции. През септември ще направим големи концерти в летните театри на Варна, Бургас и Пловдив. До края на годината ще направим и концерт в зала 1 на НДК.

– Кога да очакваме авторски песни на „Легендите“?

– По принцип сме заложили като идея да правим нови неща. Може би до половин година ще има нови парчета.

Йордан Караджов, Лора Караджова– Да очакваме ли съвместен проект с дъщеря Ви в близко бъдеще?

– Засега само се уговаряме. Всеки работи в отделна посока, но все някъде ще се срещнем, за да направим един дует и да го представим.

– Отделяте ли внимание и на внучето си?

– Разбира се, и на двете внучета. Имам и по-голяма внучка, която е дъщеря на сина ми. Сега бебето на Лора е най-голямото щастие, което може да се случи на фамилията. Страхотно е. Пея й детски песнички, гушкам я когато съм с нея. Само човек, който има внуци може да разбере каква любов изпитват бабата и дядото към своето внуче.

Йордан Караджов, Сигнал– Какво да очакват вашите почитатели до края на годината?

– Със „Сигнал“ на 25 юни заминаваме за Западна Европа. Ще имаме около 10 концерта в Германия, Белгия, Австрия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. марин савов на

    Вашият коментар…
    гн гюзелов и вие и мошеника боян брънчев откраднал фамилията ботев сте за съд! което рано или късно ще се случи

Коментирай в Delo.bg