Тома: Стига с тежката музика, очаквайте изненади

0

Тома Здравков е победителят във втория сезон на телевизионното музикално шоу “Мюзик Айдъл”. През 2008 г. излиза дебютната му песен “Герой”. След това той основава своя собствена група – Тома&Band.  За новия музикален завой на формацията, предстоящият видеоклип и летните планове с половинката му Албена Михова – в интервюто на Георги Гюзелов за ДЕЛО.

Тома ЗдравковТома, в петък буквално взривихте столичен клуб и успяхте да изненадате своите фенове.

Да, в петък свирихме в „Суингинг Хол“. Това място е софийската ни почва за изява. Представихме 10 песни с изцяло нов аранжимент, хората се забавляваха и това може само да ни радва. Ние в момента сме в процес на подновяване на репертоара, махаме корабните и тежки песни, от които е писнало на хората. Забихме неща от сорта на Лимбискит, Полис в нов аранжимент. В момента сме трима в групата, нямаме клавир и други лирични инструменти. Взимаме всякакви готини парчета и ги правим в наш аранжимент, за да звучат здраво, по-различно и интересно.  Репертоарът ни вече ще бъде по-интересен и модерен. В крайна сметка и ние сме млади хора и трябва да се свири готина и модерна музика.

Какво сте подготвили за летния сезон, който е в разгара си?

Имаме заявени много участия. В събота забиваме в „Рок Елешница“. Имаме покана да участваме и на едно изложение в зала „Фестивална“. Ще участваме и в мото събори, имаме кандидатури за „Рок в Рила“. Миналата година свирехме на „Легион Рън“, който тръгва от Кипър и представлява нещо като Сървайвър, с много адреналин. Тази година също има възможност да участваме. В момента сме записали чисто ново парче, записали сме и клип.

Тома, АлбенаКак се казва парчето?

На работно заглавие сме още. В момента е записано на английски език изцяло. Българският му текст също е финализиран, другата седмица ще го запиша. Имаме желание да запишем клип и на българската версия. То е нещо, което не сме правили, по-модерно, по-комерсиално е. Никълбек ни е като референция, гоним по-модерен звук.

Много работа предстои, но запланувал ли си почивка с Албена Михова през летния сезон?

Сега съм се отдал на музикалните ни ангажименти. Албена също репетира. При нас е много странно, защото лятото е уж за почивка, но пък е и период за отворени сцени. Трябва да използваш максимално, за да се срещнеш с повече хора, защото в клубовете можеш да събереш 100-200 човека. Сега предпочитам да си поработя, да се срещнем с феновете и да ги забавляваме. Сега има много концерти, в период на 5 дни един истински фен се чуди къде да отиде. При мен в последните няколко дни беше по-скоро слушане, бях на много концерти. Сега чакаме да видим и Уайтснейк какво са направили.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg