Отец Силвестър: Плевнелиев и Борисов трябваше да оглавят гей парада

4

Върховният съд на САЩ взе историческо решение като определи, че еднополовите бракове са законни. Съдиите приеха с 5 на 4 гласа, че американската конституция изисква еднополовите двойки да получат разрешение да сключат брак, независимо къде живеят и дали съответният щат позволява брак само между хетеросексуални партньори. Потърсихме за коментар отец Силвестър Янакиев, известен с категоричната си позиция срещу хомосексуалните.

– Как ще коментирате решението на Върховния съд на САЩ, според което браковете между хомосексуални в страната на неограничените възможности са законни на територията на всичките щати?

През 50-те години на ХХ век, хомосексуализмът се изважда от списъка със психични заболявания на Американската психиатрична асоциация. Щом това е политическо решение, аз не го приемам за медицински оправдано и за мен хомосексуализмът е заболяване. Няколко неща при него показват ясните белези на отклонение в психиката. Шизофрениците не си правят парад, а ние се опитваме да ги лекуваме. В световен план има ситуации, в които хомосексуалистите се лекуват. Тоест това не е вродено, няма ген на хомосексуализма. Тяхното поведение развива тоталитарен синдром. Обикновено тези, които наричат другите, че са хомофоби, притежават зверска хомофобия. В своето развитие започват да приличат на тоталитарна секта. Очаквам скоро те да се политизират, за да търсят световно господство, както правя всяка една тоталитарна фракция.

Отец Силвестър, САЩ, гей бракове– Днес в София пък се проведе осмият гей парад…

Президентът Плевнелиев беше ли там?

– Не, нямаше го.

Жалко. Той трябва да е най-отпред заедно с министър-председателя и останалите в парламента и правителството, а след тях полицаите и останалите гейове. Смятам, че не са организирали добре парада.

– Защо президентът трябваше, според Вас да е начело на гей парада?

Защото поддържа тези ценности. Толкова много посланици се изказаха в подкрепа на гей парада, а нашите управляващи не се изказаха по никакъв начин. Не отстояваха традиционните, християнските и българските ценности, което означава, че са съгласни.

Отец Силвестър, гей парад, София

гей парад, София 2015 г., сн. Георги Гюзелов

– Можем ли да очакваме в близко бъдеще легализиране на гей браковете и в България?

Очаквайте го. Като цяло нашето правителство прави това, което му каже американското посолство. Естествено е и при нас да се случат подобни неща, ако не се окаже сериозен отпор. В крайна сметка какво представлява парадът? Има парад на победата. Парадът винаги е победоносен. Нима гейовете и останалите от ЛГБТ са ни победили? Аз нямам такова усещане.

– Факт е, че Върховният съд на САЩ разреши гей браковете…

През 1920 година в СССР са забранили въобще семействата и са започнали да живеят комунално. Жената трябвало да ражда деца, които да бъдат отглеждани от държавата, чийто баща трябва да бъде вождът, а майка – партията. Това е исторически факт. Те имаха идеята, претенцията и желанието да въведат това в цял свят. Не се случи. Това, че е станало в една държава, в която тоталитаризмът е водещ, е нормално. Надявам се, че като живеем в демократична държава, няма да разрешат гей браковете на наша територия.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!4 коментара

  1. Лъчезар на

    Тоива за СССР през 1920 година, Вие лично ли сте го преживели или просто го прочетохте и къде?
    Да Ви се струва, че ИД тропа на границата ни, а Вие си търсите сензации, които ще Ви направят популярен?

  2. Еню Илиев на

    Това за забраната на семействата през 1920 г. и живеенето комунално в СССР ми се струва много интересно. И повече от парадоксално. Та точно моралиста Ленин, който непрекъснато упреквал Александра Колонтай за фриволното и поведение с мъжете ли ще забрани семействата? И как ли би реагирала съпругата му Надежда Крупская – известна моралистка – на подобна забрана? Та ако имаше нещо вярно в подобна тиражирана безсмислица, нали Надежда Крупская първа щеше да изхвърли съпруга си от къщи? До самата си смърт Ленин си е бил порядъчен съпруг /той както знаем е бил син на строг училищен инспектор/ и през ум не му е минавало да прокарва подобни идеи. За Сталин пък изобщо да не говорим.

Коментирай в Delo.bg