Моника Минкова: Предизвикателствата пред Реномиа-България са свързани с глобализацията на държавните икономики от региона

0

В Прага се проведе конференция на чешкия застрахователен брокер РЕНОМИА и партньорите му от над 30 държави по целия свят. За приоритетите пред българските офиси на компанията споделя Моника Минкова, която е директор на RENOMIA България. Нейният професионален опит е фокусиран основно върху застраховане на големи индустриални рискове. Тя участва в реализирането на комплексни застрахователни програми за редица водещи индустриални компании в енергийния сектор, транспортния сектор и др. Моника Минкова е и заместник-председател на УС на БАЗБ.

Моника Минкова, RenomiaГ-жо Минкова, Вие оглавявате българския офис на РЕНОМИА и също взехте участие във форума, кои бяха основните моменти от него?

– РЕНОМИА ЮРОПИЪН ПАРТНЪРС (REP) е партньорство между водещи застрахователни брокери от ЦИЕ и ОНД, които развиват дейност в 28 страни в региона. Това са независими брокери, обединени от една визия, стойности и качество на услугите, създали единствена по рода си платформа за услуги в региона на ЦИЕ за корпоративни клиенти. REP обединява общо повече от 1300 професионалисти с 81 офиса и общо привлечени премии на стойност 766 милиона евро. REP ще предостави възможност за осигуряване на единен висок стандарт на предоставяне на услуги в областта на застраховането на инвестиции в региона на ЦИЕ и ОНД. На форума бяха засегнати редица теми, презентирани от експерти в международно застраховане, интересни обществени лица в Чехия, членове на REP и представители на EBRD (Европейска банка за възстановяване и развитие), IFC (Международна Финансова Корпорация) и CIAB (Съвета на застрахователните агенти и брокери) като: предимствата на платформата REP, инвестиционни тенденции в региона, очаквания за развитие на застрахователния пазар на едни от най-големите застрахователни дружества, опериращи на централноевропейския пазар, бизнес потенциал и дигитализация на застрахователния пазар в региона.

Renomia European Partners е най-бързо развиващата се мрежа от независими застрахователни брокери, които оперират в ЦИЕ и ОНД. Кои са Ваши клиенти в България и какви са предизвикателствата пред офисите в София и Варна?

– Групата RENOMIA предоставя услуги в областта на застраховането и управлението на риска за корпоративни клиенти във всички сектори на икономиката и индустрията. Предизвикателствата пред екипа ни в България, както и на цялата група, са свързани с глобализацията на икономиките на държавите в региона на ЦИЕ и процесите на дигитализация, за които следва да сме подготвени и в състояние да отговорим на нарастващите изисквания на бизнеса. Партньорството между водещи застрахователни брокери в държавите от ЦИЕ и ОНД посредством платформата REP ще гарантира качествени услугите за корпоративните клиенти и техните инвестиции в региона.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg