Атанас Мерджанов: Борим се за победа навсякъде

0

Атанас Мерджанов е роден на 3 септември 1963 г. в Елхово. Народен представител от БСП в 38-ото, 40-ото, 41-вото, 42-рото и 43-тото народно събрание. Зам.-председател на парламентарната група на „БСП – лява България“. Член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и говорител на Националния съвет.

Г-н Мерджанов, как премина днешното събиране на социалистите на Бузлуджа?

Тази година традиционният ни събор на Бузлуджа премина под надслов „За хората справедливост и солидарност“. Той беше посветен на 124 годишнина от основаването на организираното социалистическо движение в България. Присъстваха близо 50 000 привърженици на лявата идея, лидерите на партиите от коалицията „БСП – ЛБ“, президентът на ПЕС Сергей Станишев. Заредихме се с надежда и устременост за подготовката за предстоящите избори наесен.

БСП, Бузлуджа, Атанас МерджановПредседателят Ви Михаил Миков заяви, че тръгвате към победа на тези избори. Какви са очакванията Ви?

Ако очаквате да чуете конкретна калкулация колко места ще вземем, това няма как да се отговори еднозначно.

Какво сте си поставили като цел?

Ще гоним победата на всяко едно място. Стремежът ни е да издигнем кандидати за кметове и общински съветници във всяка една община. Процесът все още продължава, първите 84 кандидати бяха утвърдени на Националния съвет преди седмица, този процес ще продължи до първите дни на септември. Надявам се да го приключим успешно и да гоним победата.

В София издигнахте проф. Мирчев. Защо не заложихте на тясно партийна фигура?

На тясно партийна фигура ли? Защо? Това е преценката на софийската градска организация, колегите така са преценили.

В интервю за delo.bg Георги Кадиев заяви, че БСП трябва да издигне кандидат с ясно изразена партийна принадлежност.

Това е мнение на самия Георги Кадиев. Не искам да го коментирам. По-важно е да коментирам решенията на самите партийни органи.

Очаквате ли победа в София?

Ние се борим за победа не само в София, а навсякъде. Няма предварително спечелени и предварително изгубени битки. Ще се борим за победа във всяко едно населено място.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg