Ясна е самоличността на затрупаните хора в района на Крушунските водопади

0

Окръжната прокуратура в Ловеч съобщи самоличността на затрупаните туристи в района на Крушунските водопади. Касае се за българка на 45 години с двойно гражданство и мъж на 56 години, който е английски гражданин.

Двамата живеят Лондон, но са гостували на 42-годишната жена от Плевен, която по чудо успя да се спаси и в момента е на лечение в плевенската болница. По данни на лекарските екипи, няма опасност за живота й, но разпитите с нея ще бъдат проведени едва когато състоянието й позволява това. Прокуратурата ще проведе разпити и с други очевидци на инцидента.

Вече 24 часа спасителни екипи се опитват да разчистят тоновете скална маса, които са се срутили на мястото. Участват специалисти от районните служби по пожарна безопасност и защита на населението от Ловеч, Плевен и Велико Търново. Специализирана техника и екипи от София и Монтана също са подкрепят операцията.

На помощ са и планински спасители от Ловеч и Троян заедно със следово куче. Кметът на община Летница Красимир Джонев съобщи, че един от двата огромни скални къса на мястото вече е разбит. И в момента екипите разчистват района на Крушунските водопади от отделните късове и продължават търсенето на затрупаните хора.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg