Военнотранспортен самолет се разби в Испания, има жертви (видео)

0

Поне трима души са загинали, след като военнотранспортен самолет „Еърбъс“ се разби днес в Испания. Възможно е броят на жертвите да стане по-голям, тъй като информацията до момента е, че има още двама ранени, а други двама са в неизвестност. Военнотранспортният самолет „Еърбъс“ А400М катастрофира край Севиля. Инцидентът е станал северно от летището на испанския град. Аерогарата бе затворена временно за граждански полети. Военнотранспортен самолет се разби в Испания, има жертви (видео)Разбилият се самолет е бил предназначен за Турция, а катастрофата е станала по време на изпитания. Какви са обаче възможните причини за инцидента не се съобщава, такава информация не са оповестили и от компанията „Еърбъс“, която е производител на самолета и има завод в Севиля. Точно в този завод е била сглобена разбилата се машина. Военнотранспортен самолет се разби в Испания, има жертви (видео)

Премиерът на Испания Мариано Рахой оповести, че на борда на катастрофиралия самолет е имало 7 души – всички са испанци и служители на „Еърбъс“. Според местни медии, военният самолет се е разбил в района на завод на компанията „Кока-Кола“. Според информации на световни медии от последните часове, загиналите вече са четирима, двама са в критично състояние, а един от пътниците на борда се води безследно изчезнал. Самолетът е паднал в поле край летище „Сан Пабло” в Севиля.

Военнотранспортен самолет се разби в Испания, има жертви (видео)Летателният апарат „Еърбъс А400М Атлас” представлява транспортен самолет с 4 двигателя. Той може да бъде снабден с оборудване, предназначено за радиотехническо разузнаване или пък за такова, което извършва дозареждане на бойни самолети във въздуха. Първият полет на този модел самолети е бил през 2009 г. именно в Севиля. Разработването на самолета е започнало през 80-те години на миналия век. Запознати припомнят, че целият процес на разработка е бил свързан с редица технически проблеми и големи забавяния, което пък стана причина много потенциални клиенти да се отдръпнат. До момента са поръчани общо 200 броя самолети А400М от различни страни. Първият произведен летателен апарат обаче е притежание на Военно въздушните сили на Франция от 2013 година. До момента са произведени общо 12 такива военнотранспортни самолета.
Повече за днешния инцидент, вижте във видеото:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg