ТВ7 предлага погасяване на дълга към КТБ, синдиците отказват

0

ТВ7 е готова да върне цялата сума по кредита си към Корпоративна търговска банка. Предложението към синдиците на трезора за това направи днес ръководството на медията, но то беше отхвърлено. Спомняте си, преди седмица в телевизията влязоха частен съдебен изпълнител, който трябваше да опише имуществото по дължимия кредит и юристът Кристина Димитрова, която заяви, че има инструкции да затвори медията.

Кристина Димитрова, ТВ7

Предложението на ТВ7 е до 15 май да се внесе сумата от 300 хиляди лева, а след това до края на месеца да се даде възможност на новия инвеститор  да преведе и останалите близо 4 милиона лева задължения. Синдиците на КТБ са отхвърлили това предложение и са заявили, че в четвъртък, 7 май частният съдебен изпълнител ще отнеме заложеното по кредита имущество. В тази връзка ръководството на ТВ7 изпрати отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което сигнализира, че действията на синдиците водят до единствения извод, че те не се интересуват от погасяването на дълговете на ТВ7 към КТБ, а от спирането на медията.

Източник: TV7

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg