Цвети Стоянова искала да спре със спорта

0

Председателката на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева разкри, че в последните седмици 21-годишната Цвети Стоянова е искала да се откаже от спорта.

Цвети още е в тежко състояние, след като вчера падна от шестия етаж. Тя бе приета в Пирогов с височинна травма, където и е била направена операция по спешност, продължила 6 часа. Лекарите успяха да овладеят масирания кръвоизлив, причинен от разкъсването на далака. В момента тя е поставена на изкуствено дишане и не е в съзнание. Основната версия е, че гимнастичката е направила опит за самоубийство.

Часове преди Стоянова да бъде приета в болница, отборът на златните ни момичета отлетя за европейския турнир. По думите на Илияна Раева Цвети сама е пожелала да не участва на състезанието в Израел. Отказ от спортната си кариера е обявила след като спечелиха Световната купа в София.

„Няма никаква причина – нито с приятеля си, нито с момичетата, шампионка е. Направихме и невъзможното и я върнаха в отбора. Тя се върна, но впоследствие отново заяви, че не иска да тренира“,

сподели Раева, според която момичето е имала страхове, заради които не е можела и да спи. Проблемите не били свързани с тежките тренировки. От своя страна Цвети не можела да изпълнява ангажиментите си към отбора, но се чувствала добре само, когато е с тях.

Бившата треньорка на националния ни тим по художествена гимнастика Нешка Робева коментира, че само психиатър е можел да установи състоянието на Цветелина. Тя защити Илиана Раева и треньорите.

„Правила съм забележки на Илияна, че в отбора няма конкуренция, но тя искаше момичетата да имат комфорт, да съхрани психиката им”,

разказа Робева и призова да не се спекулира с инцидента, за да не бъдат натоварвани момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика, на които предстои тежко състезание.

Към този момент не се предвиждат нови операции. Поне седмица трябва да премине, за да се каже, че е преминала опасността за живота на Цветелина Стоянова.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg