В ход е Трета световна война

0

С „Ислямска държава“ сме във война,

заяви белгийският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Ямбон в интервю за телевизия Ве Те Ем. Той добави, че се заема „лично да разчисти“ квартал „Моленбек“ в Брюксел, известен като свърталище на джихадисти. Снощи в този квартал бяха арестувани няколко лица на фона на данните, че трима от участвалите в атентатите в Париж в петък са живели в района.

Трета световна война

Ян Ямбон, вицепремиер на Белгия

Мерките, предприети в Антверпен и Вилворд, откъдето произхождат множество джихадисти, заминали за Сирия, са дали резултат,

заяви Ямбон. Той лично ще вземе под контрол действията, които се предприемат в „Моленбек“, за да установи до дни защо досега там резултатите не са видими.

Това повече не може да продължава, трябва да се намери решение,

добави вътрешният министър на Белгия. Медиите в страната днес съобщават, че при снощната операция на полицията в „Моленбек“ фотограф е бил малтретиран от местни жители. Фотографът, който е бил от марокански произход е зашлевен от млад мъж, който му счупил апарата и го обявил за „предател“.

Трета световна война

Папа Франциск

Часове по-рано, в своята съботна проповед папа Франциск заяви, че е в ход Трета световна война. Светият отец каза тези думи на меса на австро-унгарско гробище, най-големият в Италия мемориал в памет на сто хиляди италиански войници, които са загинали в Първата световна война.

Вече може да се говори за нова световна война, която се състои от убийства, престъпления и унищожение,

заяви главата на римокатолическата църква. Той осъди сеячите на тероризъм, носещи разрушение и смърт, както и всички войни до момента.

Единствената цел на войната е да носи разрушение. Нетърпимостта, алчността и жаждата за власт са в основата на това да започне една война и често оправданието е идеологията,

категоричен беше Франциск.

Трета световна война

Ияд Мадани, генерален секретар на ОИС

От своя страна Организацията за ислямско сътрудничество (ОИС), която включва 57 страни-членки, призова за съгласувани международни действия срещу „тероризма, превърнал се в основния враг на човечеството„, след кървавите атентати в Париж, за които пое отговорност „Ислямска държава“. ОИС е базирана в Джеда, в западната част на Саудитска Арабия.

Извършителите „се опитват да навредят на универсалните човешки ценности, включително тези на свободата и равенството, постоянно отстоявани от Франция„, заяви генералният секретар на ОИС, саудитецът Ияд Мадани, който осъжда „тероризма във всичките му форми“.

 

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg