Трагедия в Сливен! Мъж уби 15-годишно момиче и рани други двама души в двора на училище

0

Трагедия в Сливен! 28-годишният Димитър Иванов уби 15-годишната ученичка Симона, рани други двама души в училищен двор, след което опита да се самоубие. Инцидентът е станал в 13.30 ч. на 6 ноември в двора на 12-то училище в Града на стоте войводи. Говорителят на ОД на МВР Първолета Мандинска заяви, че мъжът, който е от село Струпец край Сливен, е влязъл в училищния двор, пресрещнал е криминално проявения Красимир, негов съперник за любовта на покойната деветокласничка и му е нанесъл прободна рана с нож. След това е пробол и ученичката, която е починала от раните си. Убиецът не е спрял до тук, наръгал е и учителка, която се опитала да предотврати инцидента. След това нападателят е направил и опит за самоубийство с газово оръжие. Настанен е в болница, а лекарите се борят за живота му. Ранените от него 28-годишен мъж и педагожка също са приети в областната болница в Сливен, жената е без опасност за живота.

По думите на шефа на сливенската полиция Чавдар Божурски мотивите за инцидента са лични отношения. Учебните занятия в Икономическия техникум в града, където се е разиграла цялата кървава трагедия са били прекратени. Охранителят на учебното заведение не е успял да се намеси, той е привикан за разпит в полицията.

Родителите, които дойдоха веднага след инцидента в училищния двор, за да приберат своите деца, са казали, че в понеделник може и да не ги пуснат на редовни занятия, ако обстановката продължава да е напрегната.

Психолози, изпратени от Държавната агенция за закрила на детето, ще работят с учениците и учителите в Професионална гимназия по икономика „Професор д-р Димитър Табаков“ в Сливен. Екипът на ДАЗД осъжда остро проявата на агресия и насилието в училищния двор, довели до смъртта на ученичката. Училището е място за образование и възпитание. Призоваваме компетентните органи спешно да предприемат допълнителни мерки за предотвратяване на насилието в образователните институции и в района около тях и за осигуряване безопасността на децата и гарантиране на техните права, посочват от агенцията. Екипът на ДАЗД изказва съболезнования на семейството на загиналото момиче.

Синдикатът на българските учители изказва своите съболезнования на родителите на загиналото дете, на неговите учители и съученици. Синдикатът пожелава бързо оздравяване на Стефка Султанова,педагогически съветник в професионалната гимназия, която е искала да спаси ученичката и благодари на лекарите, които се борят за спасяването на живота й.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg