Чуйте я! Българската песен за „Евровизия“ 2020

1

Tears Getting Sober„, в изпълнение на младата певица Виктория Георгиева, ще е нашата песен на „Евровизия“ 2020 в Ротердам, Нидерландия. Музиката и текстът са дело на самата Виктория, в сътрудничество с композитора и текстописец Борислав Миланов. В проекта участие имат още Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция.

От края на март българският представител на „Евровизия“ започва своето промоционално турне в Европа. Виктория ще пее в Лондон на 29 март, в Амстердам на 4 април и в Мадрид на 11 април. Младата изпълнителка ще се срещне и с българите зад граница в тези градове, като на 27 март ще бъде част от концерта на Б.Т.Р. в британската столица.

Първата музикална изява на Виктория е била, когато е едва на 12 години. В Балчик заема трето място в международния конкурс „Трикси“. Песента, с която се представила е една от баладите на Кристина Агилера. Неслучайно, част от критиката определя нашата песен на „Евровизия“ като микс между припева на „Feel this moment“ на Pitbull и Кристина Агилера от преди няколко години. Визията пък напомня на новата тийн звезда Били Айлиш. Самата Виктория определя стила на сингъла „Tears getting sober“ като поп арт – не само в музикално отношение, но и визуално.

ЕвровизияВиктория има личен дневник, в който записва какво иска да й се случи през новата година. Майка ѝ Звезделина споделя, че до момента всичко, което е написала в него се е сбъднало. Едно от тях например,  било да работи в музикалната компания на Графа. Друго – да участва на Евровизия. Да пожелаем на нашето момиче успех! Тя го заслужава!

„Евровизия“ 2020 ще се проведе в Ротердам. Двата полуфинала и големият финал на шоуто ще бъдат излъчени на 12, 14 и 16 май. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май, а българите в цяла Европа и Австралия ще могат да подкрепят Виктория гледайки месните телевизии в страната, в която живеят. Ето и снимки на сцената в Ротердам, на която ще излезе и нашето момиче с една-единствена цел – да покаже стойностна музика и вокални възможности!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

Коментирай в Delo.bg