Холандия спечели Евровизия 2019 (видео)

0

Спиращо дъха шоу представиха домакините от Израел на тазгодишното издание на най-стария европейски музикален конкурс Евровизия 2019. Големият победител е 25-годишен младеж, който осигури домакинството на родината си – Холандия.

Дънкан Лорънс си тръгна от Тел Авив с кристалния микрофон и спечели любовта на публиката с любовната балада „Arcade“.

В баладата се разказва за изгубена голяма любов и се основава на лични преживявания на 25-годишния певец с тежка съдба като тийнейджър.

Той е израснал в град, където музиката е била неглижирана и е имала незначителна роля в образователната система.

„Но това не можа да ме спре да правя музика. Някак си бях привлечен от моите си начини да се изразя“ –

споделя Дънкан.

В малкото градче, където е израснал е имало театър и музикална школа, в която всеки ден е свирел на пиано, пишел е собствени песни и стихове.

„Помня това време, сякаш беше вчера, а и бях сигурен, че ще стана музикант“ –

спомня си Дънкан.

Детството и юношеството му никак не са били лесни. Бил е тормозен в училище, а единственото сигурно убежище било музиката – място, където успявал да освободи емоциите си. На 16 години Дънкан печели шоу за таланти и записва първото си демо. Страстта му към музиката ставала още по-голяма и се записал в Рок Академия. Това му позволило да пътува много и посещавал редовно Лондон и Стокхолм, където бил впечатлен, че негови връстници правели музика на много високо ниво.

„Научих, че можеш да се харесаш на широка аудитория, без да губиш следите от своята лична история“ –

споделя още Дънкан Лоурънс.

Музикални съперници на финала на Евровизия 2019 бяха представители на 26 страни. Досега Холандия е печелила конкурса четири пъти, последният през 1975 г. С победата на Лорънс Холандия догодина ще бъде домакин на песенния конкурс.

Гост изпълнител на финала на Евровизия 2019 в Тел Авив бе Мадона. 60-годишната Кралица на попмузиката беше наета от израелски бизнесмен срещу „скромните“ 1,3 млн. долара. В 8-те минути на сцената тя бе облечена като „футуристична“ Жана д’Арк в тоалет от Жан-Пол Готие. Милиони по света и феновете в залата чуха чисто новата ѝ песен „Future“ и един от нейните хитове от 1989 г. „Like A Prayer“. И докато новата песен изпълни правилно, то на вече 30-годишната легендарна песен американската от италиански произход беше неуверена във вокалното представяне, а на моменти пя откровено фалшиво.

Преди точките от гласуването на зрителите професионалното национално жури на 41 държави отреди Швеция да е на първо място с 239 точки, следвана от баладата на Северна Македония „Proud“ на Тамара Тодевска и едва на трето място „Arcade“ на Дънкан Лоурънс. След приравняването на точките обаче, Холандия „изхвърча“ на върха, а западните ни съседи и скандинавският изпълнител не успяха да го догонят в класирането на Евровизия 2019.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg