Чутовен скандал в Холивуд! Обвиниха продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

0

Британската академия за кино и телевизия БАФТА отне членството на Харви Уайнстийн заради обвиненията в сексуален тормоз и агресия.

Харви УейнстайнСпоред организацията, продуцентът е подкрепял благотворителната й дейност, но поведението му е „напълно неприемливо и несъвместимо със стойностите на БАФТА“.

Членовете на Британската академия за кино и телевизия са около 7500. Освен че присъжда ежегодните награди за кино и телевизия, тя осигурява обучение и помощи за хора от тези професии.

Харви Уайнстийн беше уволнен и от учредената от него продуцентска компания. Той обаче отрича действията му да са били против волята на засегнатите жени.

По-рано днес Джорджина Чапман – съпругата на Харви Уайнстийн, го напусна заради „непростимия“ скандал и лавината от обвинения в сексуален тормоз.

„Сърцето ми се къса за всички тези жени, преживели огромно страдание заради тези непростими действия. Затова реших да напусна съпруга си“ –

– каза за сп. „Пийпъл“ дизайнерът Джорждина Чапман на нашумялата модна къща „Маркеса“. Тя има две малки деца от Харви Уайнстийн.

Харви Уейнстайн

Харви Уeйнстийн и съпругата му Джорджина Чапман

Когато избухна скандалът миналата седмица, Харви Уайнстийн каза, че съпругата му го подкрепя и му помага да стане по-добър човек. Неговите контакти в шоубизнеса помогнаха много за успеха на модната й къща и за това водещи актриси да избират тоалетите й за червения килим. От миналата седмица обаче в социалните мрежи се появиха призиви за бойкот на „Маркеса“.

Харви Уейнстайн

Първоначално осем жени обвиниха продуцента в сексуалeн тормоз. Вчера към тях се присъединиха още, сред които Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Роуз Макгоуън, Ейша Ардженто, Розана Аркет, Мира Сорвино. Три жени, една от които е актрисата Азия Ардженто, казаха, че ги е изнасилил. Вестник „Ню Йоркър“ разкри, че 16 бивши и сегашни ръководители и асистенти от „Уейнстийн Ко.“ и „Мирамакс“ са знаели за поведението на Харви Уайнстийн към жените.

Харви Уейнстийн

Известният американски продуцент обвини брат си Боб за своите неволи. Според сайта TMZ, Боб Уейнстийн предоставил целенасочено компрометиращите материали срещу сродника си, за да го отстрани от продуцентската компания „Уайнстийн къмпани“.

„Моят брат нещо не е наред. Аз го молих незабавно да потърси професионална помощ, тъй като той отчаяно се нуждаеше от нея. Неговите разкаяния и извинения пред жертвите не са убедителни. Той се изяви като лъжец от световна класа и отклонява греховете от себе си, като търси в другите вината за своето падение!“ – 

заявил Боб пред сайта TMZ.com.

Харви Уейнстийн

братята Боб и Харви Уайнстийн

Харви Уайнстийн твърди, че преди седем месеца брат му Боб получил подробни сведения за оплакванията, получени в „Уайнстийн къмпани“ за сексуалните посегателства, извършени от нейни шеф. Цялото досие, уличаващо Харви, било лично предадено от брат му Боб чрез куриерска фирма на редакцията на в. „Ню Йорк таймс“.

На 8 октомври съветът на директорите на „Уейнстийн къмпани“ взе решение да бъде уволнен един от нейните основатели и директори – Харви Уайнстийн. Боб, заедно с брат си, основа и киностудията „Мирамакс филмс“, а самостоятелно – „Дайменшън филмс“. След като беше уволнен, Харви Уайнстийн е в Европа за лечение от сексуално пристрастяване.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg