Частичен достъп до Шенген за България и Румъния

0

Депутатите от Европарламента дадоха зелена светлина на предложението на Съвета на Европейския съюз за частичен достъп на София и Букурещ до визовата база данни на Шенгенската информационна система.

Очаква се това решение да разреши на Румъния и България да проверяват информация във визовата система, но няма за могат да трият, изменят или въвеждат данни. Всичко това би било възможно, след като бъде позволено и от Европейския съвет.

Формалното решението на евродепутатите се налага във връзка с въвеждането на непрекъснати проверки на всички преминаващи, независимо от техния произход, по външните граници на общността.

Решението на Европейския парламент няма пряка връзка с приемането на страната ни и северната ни съседка в Шенген.

Преди 6 години Съветът на Евросъюза прие окончателно, че двете държави са изпълнили всички необходими условия, за да станат част от Шенгенското безвизово пространство. Единодушно гласуване в Съвета на Европа ще позволи присъединяване на двете страни към Шенген.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg