Таксиметров шофьор преби полицай насред София

0

Скандален инцидент пред сградата на Народното събрание – шофьор на такси преби служител на МВР.

Как се стигнало до мелето? Таксиджията Борис Симеонов Тасев се раздразнил от забележката на полицая, че е спрял колата си на забранено място. Завързал се спор, при който Тасев излязъл от таксиметровата кола и ударил в гърдите униформения. Оказало се, че агресивният таксиметров шофьор е осъждан за убийство, работил е в Първо РПУ в София в средата на 90-те години, а на всичкото отгоре при снощната проверка от страна на полицая таксиджията не предоставил валиден психотест. Документът е задължителен, за да може всеки един шофьор да извършва платен превоз на пътници. Освен това Борис Тасев имал и серия от пътни нарушения.

Веднага след инцидента на място пристигнали патрулни коли, които задържали водача на таксиметровия автомобил. Линейка откарала 36-годишният полицай във Военномедицинска академия. Състоянието на униформения вече е стабилизирано.

Шефът на столичната полиция Младен Младенов заяви, че задържаният таксиметров шофьор е бивш служител на Пътна полиция и звено „Сигма“ на СДВР. Борис Тасев е уволнен през 2003 г. дисциплинарно, когато влиза в сила осъдителната му присъда – убийство по непредпазливост. В момента тече проверка от ДАИ кой и по какъв начин е издал разрешително на Борис Тасев за таксиметрова дейност.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg