Свалиха имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов днес, арестуват ги другата сряда

0

Депутатите снеха имунитета на колегите си от „Атака“ Десислав Чуколов и Волен Сидеров във връзка с инцидента с клекшопа на столичната улица „Раковски“ .

Решението за Сидеров беше прието със 144 гласа „за“, 11 „против“ и 1 въздържал се, а за Чуколов със 148 гласа „за“ и 11 „против“. Всички, с изключение на „Атака“ бяха против, а въздържал се гласува един депутат от „БСП лява България“.

„Днес е много хубав ден за българската наркомафия, защото със свалянето на имунитета ми тя ми нанася тежък удар с тежката ръка на държавната машина“,

коментира преди гласуването в пленарната зала Волен Сидеров.

Начинът, по които комисията  взе това свое решение за сваляне на имунитета, скоростта, с която беше свикана тази комисия е учудваща. Де да бяхте толкова чевръсти и за другите проблеми, които отлежават с години“,

обърна се народният представител от БСП-ЛБ Атанас Зафиров към управляващото мнозинство от депутати. Той коментира, че е останал с впечатление, че парламентарната комисия, която обсъжда свалянето на имунитета на двамата депутати е гласувала по-скоро емоционално отколкото прагматично.

На 11 ноември, следващата сряда законотворците ще гласуват и разрешение за ареста на двамата атакисти, поискано от обвинител №1 Сотир Цацаров заради нахлуването на Сидеров и Чуколов в НАТФИЗ на 23 октомври. Временната парламентарната анкетна комисия вече одобри възможността Сидеров и колегата му да бъдат арестувани.

По закон срокът, в който и депутатите в пленарната зала могат да позволят задържането им, изтича две седмици след депозирането на писмото на главния прокурор в деловодството на парламента. На 9 ноември, когато е последният ден, заседание на народните представители няма, а извънредно няма да бъде свикано, ето защо окончателното решение за задържането на Сидеров остава за следващата сряда.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg