Жертви и ранени при стрелба в Мюнхен (на живо)

0

Безразборна престрелка в един от най-оживените търговски центрове в баварския град Мюнхен. Мащабна полицейска акция се провежда в и около мола. Отцепен е целият район, а посетителите на търговския център – евакуирани.

Полицията съобщава за много убити и ранени в стрелбата в оживения мол в столицата на най-богатата германска провинция Бавария. На този етап няма арестувани за престрелката. Властите са лаконични, що се отнася до информация по случая.

Стрелба в Мюнхен

Спрени са железопътните, автобусните и метро линиите веднага след петъчната стрелба в Мюнхен.

В живото предаване на руския канал RT колегите показват видеоматериали от мястото на стрелбата. В тях се вижда как десетки линейки пътуват към сградата на мола. Полицията отправи предупреждение към жителите на Мюнхен да останат по домовете си.

Официално властите съобщават за деветима убити и неуточнен брой ранени. До момента няма заловен нападател. На този етап няма данни за пострадали българи.

От Ройтерс съобщават, че служител от мола е сигнализирал по GSM-a си, че целият персонал на търговския център и в момента се крие в сградата заради престрелката. По думите на служителя на Олимпия Центрум, той е видял безжизненото тяло на поне един човек, както и няколко простреляни.

Стрелба в Мюнхен

Мъжът, който е открил огънят в сградата, е побягнал. Органите на реда са отцепили района и в момента го издирва. Правоохранителните органи в Мюнхен са обявили план „Залавяне“. Представител на полицията заяви:

Стрелба в Мюнхен„Стрелецът и в момента се намира в търговския център. Може да става въпрос и за няколко нападатели.“

На този етап не може да се уточни колко души е имало в мола в момента на стрелбата.

Очевидци съобщават за престрелка и в централен площад в Мюнхен. Хората на това място били в паника – викали, бягали хаотично и плачели. Информационните агенции съобщават и за стрелба на мюнхенската метростанция „Мариенплатц“, която е в сърцето на града.

Стрелба в Мюнхен

В построеният през 1972 година търговски център „Олимпия Айнкауфсцентрум“ има над сто магазина, разположени на две нива.

Гледайте на живо стрийминг на руския телевизионен канал RT:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg