Серия от атаки в Париж, десетки жертви след експлозии и стрелби на различни места, 100 души са взети за заложници (обновена)

0

Стрелба от 4 различни места в столицата на Франция. Всички световни агенции съобщават за различен брой жертви. Според BBC загинали са поне 60, CNN съобщава за 18 убити. Заложническа ситуация е една от версиите на британския телевизионен канал. Според BBC над 60 души са взети за заложници от 11-ти района на Париж. Хората били на концерт. Стрелбите са произведени от калашници на място, където има доста заведения – 10-ти район. Според кореспондента на BBC, пред очите му има поне десет тела на тежко ранени или мъртви хора.

Париж, експлозии, взрив, атентат, стрелба, Франция

Паралелно със стрелбите в район 10 на Париж, край Стад дьо Франс са проехтели 3 експлозии, където се играеше приятелската среща между футболните отбори на Германия и домакина Франция, завършила 0:2 в полза на петлите. Двубоят не е бил прекъснат, но държавният глава Франсоа Оланд, който е гледал срещата, е бил евакуиран. Загинали са поне 3-ма от оксолките на взривовете.

Президентът е отпътувал към Министерството на вътрешните работи за извънредно съвещание. BBC припомня, че преди футболната среща тимът на Германия е бил евакуиран от хотела в Париж заради заплаха за бомба.

Префектурата на парижката полиция съобщи, че има над 100 заложници в концертната зала „Батаклан“ в столицата на Франция. Хора от театъра пишат във Фейсбук и Туитър и молят полицията да нахлуе, защото ги избиват един по един…

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg