School Generator – бъдещето на седмокласниците

0

School Generator – вече започнаха „родилните мъки“ на всички седмокласници, които ще избират своето бъдещо училище, своята гимназия, своя „втори роден дом“ за следващите 5 години. Изборът е труден, а държавата дава информация само за баловете, които са нужни за прием в отделните учебни заведения – недостатъчно добра политика, която да насочва талантите и хората с дадени интереси в училища, в които ще могат да ги развиват.

За сметка на това, ученици от столичното 22 СОУ за втора поредна година взимат властта и функциите на държавните институции в свои ръце. Те организират събитието School Generator, където събират свои съученици от столицата, за да представляват своето училище. Събитието цели по-добър и категоричен избор на всеки ученик преди да вземе своето решение в кое учебно заведение е неговото точно място и къде ще се чувства комфортно. Повече от 60 столични гимназии ще бъдат представяни тази година, а доброволците, които участват в организацията са повече от 180.

На School Generator 2016 се очаква повече от 800 млади хора да информират своя избор

и да се възползват от възможностите на събитието, създадено от ученици за ученици. Събитието, което трябва да помогне да се избегне грешното решение на ученик, избиращ училище само заради високия бал за прием, което всъщност после се оказва неподходящо за него.

Ако си полиглот, не е нужно да кандидатстваш с математика, само защото СМГ е топ училище, нали? Кандидатствай в езиково – развивай своят талант и потенциал!

Това е съвета на учениците, които организират събитието.

Тази година Форума има институционалната подкрепа на вицепрезидента Маргарита Попова, заместник-министъра на образованието и науката Диян Стаматов, Столичната община и Синдиката на българските учители.

Всички ученици, които искат да направят своя избор на училище, или пък родителите, които не знаят как да помогнат на своето дете в избора му, могат да посетят събитието School Generator в двора на 22 СОУ „ Г. С. Раковски“ от 11:00 до 16:00ч. на 23 април 2016 г.

Още информация – в репортажа:

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg