С 5 медала по физика и 3 грамоти по математика се завърнаха отборите ни от Румъния

0

Romanian Masters of Mathematics и Romanian Masters of Physics са две от най-престижните международни състезания в областта на физиката и математиката. Тази година те се проведоха паралелно в столицата на северната ни съседка Букурещ между 24 и 29 февруари.

Българските деца отново представиха страната ни на ниво.

Петима състезатели от отбора ни по физика се завърнаха с пет бронзови медала. С три почетни грамоти пък у нас пристигна отборът по математика.

Състезанието по математика в Румъния се провежда за осми пореден път, а България участва всяка година в него от първото му издание. В тазгодишната надпревара за знания и медали сили мериха състезатели от 20 държави от целия свят.

За пета поредна година пък се провежда състезанието по физика, в което България отново е редовен участник. Тази година освен нашите деца в надпреварата участие взеха ученици от Молдова, Сърбия, Русия, Босна и Херцеговина, Бразилия и домакините от Румъния.

Екипът на delo.bg честити отличията на всички!

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg