Руски самолет Ту-154 с 92 души на борда катастрофира в Черно море край Сочи (снимки)

0

Катастрофа на руски пътнически самолет на министерството на отбраната с 92-ма души (84 пътници и 8 души екипаж) на борда край Сочи в Черно море.

Злополучният самолет Ту-154 изчезнал от радарите на наземния контрол в 05:40 московско време (04:40 българско време) – седем минути, след като излетял от Сочи.

руски самолет катастрофира край СочиНа борда са били музиканти от ансамбъла „Александров“, които е трябвало да поздравят за Нова година авиогрупата на руските Въздушно-космически сили в авиобазата Хмеймим в Сирия.

В злополучния самолет са летели военни, 9 журналисти, сред които сътрудници на Първи канал и на телевизионния канал „Звезда“. Точното място на инцидента е било локализирано от руското министерство на извънредните ситуации:

„На 5,5 км от бреговата линия е открито петно от масло. На 1,5 км са открити отломки от пътническия лайнер, в частност колесник. В акваторията на Черно море са открити лични вещи на пътници на самолета“ –

заявиха от пресслужбата на Южния регионален център на ведомството.

Самолетът е изпълнявал полет Сочи за Латакия и в момента на изчезването си от радарите е летял над Черно море. Това е улеснило локализирането на мястото, на което е паднал лайнерът. В хода на огледа са открити и петното от горивото и отломки от машината.

„Масленото петно е намерено на дълбочина 100-150 метра“ –

заявиха още от министерството на извънредните ситуации. В издирвателната операция след тежкия авиоинцидент участват три самолета на ведомството. От тях могат да се спускат спасители и водолази.

руски самолет катастрофира край Сочи

Руското военно ведомство потвърди, че на 1,5 км от крайбрежието на Сочи са открити отломки от корпуса на самолета, на дълбочина 50-70 м. Телата на четирима души са открити в акваторията на Черно море край Сочи.

Руското министерство на отбраната заяви, че „не са намерени оцелели“ от катастрофата със самолета Ту-154.

руски самолет катастрофира край СочиРуската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс, съобщи, позовавайки се на неназован източник, че според предварителните данни катастрофата е причинена от техническа неизправност или пилотска грешка. Друг източник заяви пред руските осведомителни агенции, че вероятността за екстремистки акт е изключена. Любопитна подробност е, че нито един от тримата пилоти на самолета (на снимката) не е подал SOS сигнал до наземния контрол. Времето в района на катастрофата е било ясно. Първи канал, „Россия“, НТВ и РЕН ТВ отменят излъчването на развлекателни програми във връзка с катастрофата с руския самолет Т-154.

„Загиналите в самолетната катастрофа край Сочи солисти на ансамбъла „Александров“ бяха гордостта на Русия и тепърва ще осъзнаваме мащаба на трагедията“ –

каза ръководителят на отдел култура на руската столица Александър Кибовский.

руски самолет катастрофира край СочиРуският държавен глава Владимир Путин е възложил на министър-председателя Дмитрий Медведев да оглави специална комисия, която да разследва катастрофата. Путин е изразил своите най-дълбоки съболезнования към роднините и близките на загиналите в самолетната катастрофа.

Самолетът Ту-154 е произведен през 1983 година. Минал е през основен ремонт точно преди две години. Главният пилот е бил опитният летец Първи клас Роман Волков. Шефът на Александровския военен хор Валерий Халилов е в списъка с пътниците. Сред посочените в списъка са били още началникът на културния отдел към министерството Антон Губанков, популярната в Русия като филантроп Елизавета Глинка, позната още като „доктор Лиза“.

Прямой эфир. Крушение Ту-154 Минообороны России http://tv.m24.ru/

Pubblicato da Москва 24 su Sabato 24 dicembre 2016

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg