Излязоха резултатите от първата аутопсия на британския поп изпълнител Джордж Майкъл

0

Британската полиция оповести резултатите от първата аутопсия на тялото на легендата на британската поп музика Джордж Майкъл. На този етап

причината за кончината на автора на „Too Funky“ и „A Different Corner“ не е уточнена. Нужни са последващи изследвания, за да бъде категорично потвърдено от какво точно е починал Джордж Майкъл.

Според източник от полицейското управлението в „Thames Valley“, аутопсията е била извършена като задължителна част от разследването, свързана със смъртта на британеца с гръцко потекло. След като не е била открита адекватна причина, са назначени изследвания, чиито резултати се очаква да излязат до средата или края на февруари 2017 г.

Джордж Майкъл беше открит безжизнен в леглото си от неговия партньор в ранния следобед на Коледа. Фади Фауаз каза пред медиите, че на Рождество те трябвало да отидат на празничен обяд. Неговият импресарио Майкъл Липман заяви първоначално, че 53-годишният композитор и автор на песните си е починал от сърдечна недостатъчност. След разпространеното днес изявление на полицията обаче стана ясно, че на този етап причината остава неустановена.

Излязоха резултатите от първата аутопсия на Джордж Майкъл

Фади Фауаз и Джордж Майкъл на излизане от дома на изпълнителя в Лондон

Тестовете, които ще бъдат извършени от токсиколози ще докажат имало ли е в тялото на изпълнителя дози от конкретни лекарства, наркотици, алкохол или други вещества. И днес, както още в началото на разследването около смъртта на певеца полицията потвърди, че

внезапната смърт на Джордж Майкъл продължава да се третира като необяснима, но не и подозрителна.

Излязоха резултатите от първата аутопсия на Джордж Майкъл

Мелъни и Джордж Майкъл

По-рано днес стана ясно, че Джордж Майкъл завещава 50 милиона паунда на своята сестра Мелани. Изпълнителят бил изключително близък с 55-годишната гримьорка Мелани. Тя пътувала винаги с него на концерти и се грижела за прическата му. Втората сестра на покойния изпълнител – Йода, също получава дял от наследството му.

В завещанието му са споменати и неговите кръщелници. Както delo.bg вече писа, това са дъщеричката на Гери Халиул Блубел и децата на британската тв звезда Мартин Кемп – Роман и Харли Муун. Певецът е отделил суми и за благотворителните организации, на които през целия си творчески път певецът е дарявал средства. Преди да почине, в сметките на популярния изпълнител е имало 105 милиона лири стерлинги.

Наследство има и за почитателите на звездата – цели три неиздадени албума завещава Джордж Майкъл приживе. За тях той е смятал, че „не струват“. Техните работни заглавия са „White Light“, „Trojan Souls“ и „Extended Plaything“. Едноименната композиция, включена в един от неиздадените му дискове – „White Light“, Джордж Майкъл изпълни на живо по време на официалната церемония, с която бяха закрити летните олимпийски игри в Лондон преди 4 години.

Освен блестящ с таланта си музикант, Джордж Майкъл е бил и упорит перфекционист, твърдят колегите му.

„Джордж контролираше изцяло как и кога ще бъдат издадени творбите му. Нито аз, нито който и да било друг успя да пристъпи това правило!“ –  

заяви неговия дуетен партньор от поп сензацията в началото на 80-те години  „Wham“ Андрю Риджли.

Междувременно, в последния работен ден на 2016 г. фронтменът на „Coldplay“ Крис Мартин отдаде почит към Джордж Майкъл. По време на свое посещение в лондонския приют за бездомни „Crysis“, Крис Мартин изпълни заедно с обитател на дома композицията „Last Christmas“.

A huge thank you to Coldplay's Chris Martin for dropping by our Crisis at Christmas centres and entertaining our guests!Here he is performing a wonderful tribute to George Michael with our very own King of Karaoke – #CrisisXmas guest Kevin!

Опубліковано Crisis 29 грудня 2016 р.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg