Решено: билетчето в София ще е 1.60 лв от 1 юни

0

От 1 юни билетът за градския транспорт в столицата ще поскъпне от левче на 1,60 лева, решението е на Столичния общински съвет. Предложението получи подкрепа от общинските съветници на ГЕРБ, СДС и Прошко Прошков от ДБГ, шестима се въздържаха, 18 се обявиха твърдо против.

Според новите цените с 4 лева се повишава талонът с 10 билета за пътувания, т.е. от 8 става 12 лева. С два лева по-малко ще струва тридневната карта, обслужваща всички линии в София. Цената на картата „Метро +“, с която можете да ползвате столичния метрополитен и една надземна линия вече е 43 лева.

От 1 октомври ще бъде въведена новата карта „София“, предназначена за гостите и туристите на града. Тя ще струва 20 лева и с нея може да се пътува неограничено до различните културни и търговски обекти.

Йорданка Фандъкова, кметове, София

Йорданка Фандъкова

„Това е много трудно предложение и решение. Разбира се, че дебатът е преплетен между експерти и политика. Решението ще бъде политическо, но предложението е експертно. Имаше аргументи „за”, аз не чух „против” вдигането на цената, чух аргументи за отлагането. Днес се прави цялостно предложение за работата в сферата на градския транспорт за 2016 г. аз съм убедена, че ще подкрепите докладите за модернизация на градския транспорт”,

заяви градоначалникът Йорданка Фандъкова, която определи тези действия като последователни. Тя благодари на колегите си в местния парламент от управляващата партия, че са присъствали на обсъждането на предложението с граждани.

Ето какво написа минути след решението на СОС бившият общински съветник и екс депутат Георги Кадиев в профила си във Фейсбук:

kadiev

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg