Почина актьорът, изиграл Алф

0

Една кино легенда вече ни гледа от небето. На 76 години от този свят си отиде унгарският актьор Михали „Мичу“ Мезарос. Той стана световно известен със своята роля на извънземното от планетата Мелмак Алф. Неговият дългогодишен приятел и мениджър Денис Варта е открил Михали в банята в безсънание, след което го откарал в болница в американския мегаполис Лос Анджелис. За нещастие унгарският цирков артист не успял да излезе от комата.

Актьорът, който е висок едва 84 см е имал тежки здравословни проблеми. Преди 8 години Мезарос е прекарал масивен инсулт. Преди да изпадне в кома, актьорът е заявил на докторите, че не желае да му бъдат изключени апаратите, които го поддържат жив, дори и ако неговото състояние не се подобри.

Алф

Михали „Мичу“ Мезарос е роден на 20 септември 1939 година в унгарската столица Будапеща. Има роли в много филми, но превъплъщението му в извънземния Алф го прави звезда.

В първия сезон на фитовия сериал от САЩ е бил с костюм, който покривал цялото негово тяло, но след като се е оплаквал, че му е много топло, в следващите сезони на продукцията го снимали само от кръста нагоре. Кариерата на Михали „Мичу“ Мезарос започва на цирковата арена. Там той е бил представян като най-малкия човек на планетата. Последната си роля изиграва през 1993 година, която е в във филма Warlock: The Armageddon.

Коментирай с Facebook

коментара

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg