Ужас край Видин! Убити животни висят край пътя

0
обесени животни

снимка: vidin-online.com

Животни висят по крайпътните дървета в района на Видин. На това се натъкна мъж, публикувал в сайтовете dunavmost.bg и vidin-online.com шокиращите фотографии. Представящият себе си като Ивайло твърди, че мъртвите животни са увиснали на бесилки на няколко места в северозападния район. Авторът на снимките твърди, че буквално умъртвените животинки са „накацали“ по клоните и стряскат всеки, който минава с автомобила си от там. Ивайло и до този момент недоумява какъв е същинският смисъл на безчинствата. Един от случаите, на които се натъкнал и е документирал Ивайло, е край село Слана бара. Там той е засякъл обесена белка.

Оказва се, че това била стара традиция на ловджиите в района – първо убиват дивеча, след което го увисват на дърво, за да тренират ловджийските си кучета!!! Това разказва потресеният от обичаите в т.нар. северозападнал край на страната ни Ивайло, който е заснел преди няколко месеца и чакал, обесен на дърво на изхода на същото село Слана бара.

обесени животни

снимка: vidin-online.com

Вече няколко дни на дърво в граничния град Кула на дърво виси белка. Животното е убито и окачено на клони на международния път към съседна Сърбия. Авторът на фотографиите твърди, че на това място изключително често животните се сменят – засичал е чакали, змии, други белки и т.н.

Видинчанинът задава и куп риторични въпроси:

И хора ли ще бесим след време по дърветата? В кой век, в коя година живеем? Няма ли човек, който да откачи животното от бесилката или така гледката е доста по-екстравагантна?

Не са само убитите бездомни котки и кучета. Останалите полски и горски животни кой защитава? Явно тук по този начин учат децата си на отношение към животните, а после защо нямаме морал и ценности, диви се Ивайло, автор на покъртителните фотографии.

„В Северозападна България заслужаваме съдбата си, май“,

ядосано завършва потресеният от видяното мъж.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg