Нови, по-опасни вируси във Facebook

0

Освен, че е най-популярната социална мрежа в целия свят, Facebook е истински инкубатор за различни вируси – огромен брой потребители, които бързо си го предават един на друг, без да съзнават какво точно правят. Голяма част от хората, които ползват социалната мрежа стават жертва на подобни вируси.

Поредният опасен вирус, който залива в последно време профилите на потребителите е много досаден и се разпространява мълниеносно.

Този вирус засега обикаля само Facebook, а разпространението му започва с получаване на съобщение от ваш приятел, който вече е заразен. Когато отворите съобщението, обикновено това, което виждате е някакъв линк с вашата профилна снимка на него.

вирус във facebook

Повечето потребители са любопитни да разберат какво точно прави профилната им снимка там и моментално отварят линка, с което автоматично заразяват своя Facebook – профил. От този момент нататък започва неприятното… От Ваше име, но без ваше знание, започват да се разпращат подобни съобщения на приятелите ви, а освен това заради вируса започвате „да публикувате“ и „изпращате“ нецензурни клипове и снимки с порно съдържание. Когато разберете какво всъщност става, обикновено е твърде късно защото не само Вие, а и доста ваши приятели са успели да се заразят.

Друг начин да хванете вирус е при посещаване на сайтове. По-точно когато посетите сайт, копиращ изцяло интерфейса на сайт, който Вие посещавате редовно. Това са т.нар. фишинг сайтове.

След като въведете данни за достъп като парола и потребителско име, лошото започва… Заразявате се с вирус, който получава пълен достъп до вашия профил.

В последните дни, Facebook потребители сигнализират на мейла на delo.bg и за баба-хакерка, която залива със странни съобщения профилите им.

Дамата, която се подвизава в социалната мрежа с името Martha J Soffray твърди, че е упълномощена лично от Марк Зукърбърг да се свърже с вас и да ви разкаже за промоциите, които се предлагат от Facebook през 2016, както и за вашите печалби от социалната мрежа.

 

Разбира се, всеки потребител би могъл да се предпази от набезите на такива хакери и разпространяваните от тях опасни вируси. Най-важно е да се погрижи сам за собствената си безопасност като не разреши достъп на приложения до неговия профил и информацията, съдържаща се в него.

вирус във facebookСофтуерните специалисти призовават винаги да бъдем внимателни относно това на кои приложения даваме разрешение да имат достъп до нашия профил във Facebook.

И ако все пак се окаже, че сме успели да се заразим, първото нещо, което трябва да направим е да сменим паролата си.

Веднага след това трябва да проверим настройките си и от там да премахнем всички приложения, които ни се струват съмнителни.

Важно е също незабавно да се свържем с администраторите на социалната мрежа, за да сигнализираме за вируса и те да го премахнат от нашия профил.

И още теми, които със сигурност ще Ви бъдат интересни и полезни:

вирус във facebookФейсбук – Вашият психопортрет

 

вирус във facebookКак да избегнем Фейсбук досадници?

 

вирус във facebookФейсбук чат от гроба? Напълно възможно!

 

 

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg