Нова трагедия с руски самолет

0

Пореден инцидент с руски самолет, дни след като пътнически лайнер на руската авиокомпания Kogalymavia с 224 души на борда се разби в Североизточен Египет, в централната част на Синайския полуостров. Транспортният самолет „Антонов 12 В“ падна край р. Бели Нил след излитането си от летището на Джуба, столичният град в Южен Судан. Според различни информации за загинали между 21 и 40 души.

самолет, южен суданКатастрофиралият турбовитлов летателен апарат е бил претоварен, твърдят източници от руската авиационна служба. Машината е паднала в блатиста кална нива. Самолетът е произведен през 1971 г. в бившия Съветски съюз. Антонов 12 В са предназначени за карго превози, а не за пътнически полети и на тях се качват до 12 души, но този е превозвал доста повече.

Говорител на президентството в Южен Судан заяви, че в самолета са летели 18 души, включително екипажа от един руснак и петима арменци. Останалите на борда са били от Южен Судан, от които като по чудо са оцелели трима души, сред които едно дете.

Самолетът е собственост на таджикистанската авиокомпания Asia Airways, но в момента на катастрофата товарният самолет е бил под управлението на логистичната фирма Allied Services Limited, базирана в Южен Судан.

сн. АP и Reuters

самолет, южен судан

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg