Нов атентат в Лондон: 7 жертви и 48 ранени

0

Нова нощ на терор преживя Лондон. В 22.08 ч. местно време на 3 юни полицията е била повикана в района на Бъроу маркет и Лондон бридж.

атентат в Лондон

„Въоръжените униформени реагираха много бързо и смело, изправяйки се срещу трима предполагаеми нападатели, които бяха убити в Бъроу маркет в рамките на осем минути след първото повикване“ –

заяви шефът на контратерористичните операции Марк Роули.

атентат в Лондон

Обаждането в полицията било от очевидци, които съобщили за микробус, който се врязал в хора на Лондон бридж. След това превозното средство тръгнало към Бъроу маркет. Именно на пазара нападателите започнали да гонят и да раняват доста хора с ножове. Атентаторите носели фалшиви жилетки с експлозиви, твърдят от полицията.

атентат в Лондон

Ранените при атаката са 48, а жертвите 7. Пострадалите са приети в пет лондонски болници. 3-ма от атентаторите били застреляни от полицията. Властите в страната са категорични, че нападенията са терористичен акт.

атентат в Лондон

В Лондон ще бъде засилено полицейското присъствие в дните до парламентарните избори на 8 юни. Атентатът на 3 юни вечерта е третият, който е извършен в Обединеното кралство за по-малко от три месеца.

„С ВАС СМЕ. БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ!“

това написа в един от постовете си в Туитър американският президент Доналд Тръмп. Той обеща, че с каквото могат САЩ ще помогнат на Лондон.

Терор в Лондон„В тази нова трагедия Франция е до Великобритания повече от всякога. Мислите ми са с пострадалите и техните близки“ –

написа френският президент Еманюел Макрон в социалните мрежи.

Терор в ЛондонГерманският канцлер Ангела Меркел каза, че Германия ще поддържа Великобритания в борбата с тероризма.

„Днес нас ни обединява не само ужасът и скръбта, но и решимостта. От името на Германия подчертавам, че в борбата срещу всички проявления на тероризма ние твърдо и решително ще поддържаме Великобритания.“

„Следя с ужас последните събития в Лондон. Мисля и се моля за жертвите и техните семейства“ –

заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

„Моля се за Лондон“ –

написа в Туитър Ариана Гранде, на чийто концерт стана атентатът в Манчестър на 22 май, когато загинаха 22-ма души. Довечера e концертът на певицата в Манчестър в памет на жертвите.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg