Обучават деца от IV до VII клас как да реагират при природни бедствия

0

Съвместна дългосрочна инициатива започва от днес Българската асоциация на застрахователните брокери (БАЗБ), столичният район Сердика и Втора Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – София. Целта на информационна кампания МИСИЯ “Защити своя дом” е да бъдат популяризирани възможностите за застраховки на имущество във връзка с промените в Закона за защита при бедствия.

Как да се предпазим от природни бедствияВ рамките на кампанията ще бъдат провеждани обучения на ученици от 4-ти до 7-ми клас как да реагират при природни бедствия – земетресения, наводнения, пожари и други извънредни ситуации. МИСИЯ “Защити своя дом” ще продължи 5 месеца – от 23 февруари до до края учебната година. Предвидени са образователни акции в училища от столичния район „Сердика“.

Учениците ще посетят центрове на 02 Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Националния учебен център при БЧК в с. Лозен, в които ще преживеят симулация на земетресение, пожар и ще научат повече за видовете бедствия, ще преминат подготовка за оказване на първа помощ. Заедно с обученията е предвиден и конкурс за есе и рисунка на тема, свързана с предпазването от бедствия и застраховането. Най-добрите и креативни творби ще бъдат наградени.

Бюджетът и разходите на БАЗБ, СО – район „Сердика“ и 02 Районна служба  „Пожарна безопасност и защита на населението“ за кампанията МИСИЯ “Защити своя дом”е 0 (нула) лева.

Delo.bg е медиен партньор на инициативата. Очаквайте в сайта горещите новини от кампанията МИСИЯ “Защити своя дом” до нейния край, който съвпада и с финала на учебната година през юни.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg