Клаудия Кардинале на 80

0

Легендата на италианското кино – Клаудия Кардинале, празнува своя 80-годишен юбилей. Тя е родена на 15 април 1938 г. Екранната красавица в младините си е била муза на истински пълководци на филмовата индустрия на Ботуша, сред които гигантите Федерико Фелини, Лукино Висконти и Луиджи Коменчини.

Клаудия Кардинале на 80

Клаудия Кардинале в разцвета на младостта…

Клаудия Кардинале е очаровала аудиторията пред малкия и големия екран със своя страстен поглед. Кралицата на италианското кино празнува стилно своя празник – на сцената на театъра, и то без каквато и да доза носталгия по черно-белите времена.

„Не се вълнувам изобщо – остаряването е нещо нормално, времето минава. Не изпитвам каквато и да е носталгия“ –

споделя родената в Тунис кинозвезда на въпрос как се чувства на 80.

Според Клаудия Кардинале, за всяка дама е по-добре да остарява естествено и да не прибягва до услугите на естетичните хирурзи. Екранната икона дори отива по-далече в отношението си към пластичните корекции:

Клаудия Кардинале на 80

… и днес. На 80!

„Мразя тези неща!“ 

На празника си Клаудия Кардинале ще играе на сцената на неаполския театър „Аугустео“. Ролята ѝ е дамската версия на „Странната двойка“ от Нийл Саймън. В оригиналния си вариант пиесата, на която ролите се играят от двама мъже, е поставена на италианска сцена от ветерана и дългогодишен партньор на Кардинале Паскуале Скуитиери. Именно с Паскуале актрисата е споделяла живота си до неговата смърт преди година.

„Моят Паскуале държеше много на тази пиеса. Ето защо навръх рождения си ден ще играя в негова памет“ –

споделя голямата Клаудия Кардинале.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg