Деца, преборили рака със 17 медала от игри в Москва

0

За шеста поредна година руският благотворителен фонд „Подари жизнь” организира световните „Игри за Победители” в Москва. Участие взеха 499 деца от 15 държави, които са спечелили битката с рака. 650 доброволци се грижеха за организацията на състезанията и комфорта на участниците.

Децата се бориха мъжки в състезанията, плакаха от щастие заради спечелените медали и от мъка, че малко не е достигнало, за да се качат на почетната стълбичка. Олимпийски шампиони и световноизвестни личности награждаваха победителите. Федерациите по плуване, стрелба, тенис на маса, футбол, шах и лека атлетика предоставиха абсолютно реални състезателни условия. Хор „Турецкий“ пя цял час за децата, артисти, акробати, клоуни, най-добрите руски групи… истинска феерия!

Канал 5 на Руската телевизия беше официален медиен партньор на игрите, като новини за спортното събитие се излъчваха и по централната руска телевизия! Фотографите, най-малко 50, бяха неотлъчно с децата.

деца, победили рака, Игри за победители15 български деца премериха сили със свои връстници в оспорвани състезания по футбол, тенис на маса, шахмат, стрелба с въздушна пушка, лека атлетика и плуване. Нашите герои завоюваха цели 17 медала и нито веднъж не пропуснаха да качат българското знаме на почетната стълбичка! Незабравимо преживяване! Ето и успехите ни:

Тенис на маса: 1 златен медал
Плуване: 1 златен медал
Лека атлетика: 1 златен, 1 сребърен и 3 бронзови медала
Футбол: 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала
Шахмат: 1 златен и 1 сребърен медал

деца, победили рака, Игри за победителиИ участниците от България:

Камелия Цолова – 9 г.
Нели Генова – 11 г.
Пламена Белчева – 12 г.
Алекс Иванов – 12 г.
Елиза Нешева – 13 г.
Радослав Низамов – 13 г.
Анатолий Енчев – 13 г.
Симеон Борисов – 14 г.
Лидия Стефанова – 14 г.
Микаела Михалева – 15 г.
Беркай Чаушев – 15 г.
Авигея Младенова – 15 г.
Йоанна Владимирова – 15 г.
Ванеса Караиванова – 16 г.
Иванка Алексиева – 16 г.

деца, победили рака, Игри за победителиСъстезанията се проведоха по възрастови групи, в различно часово време, в три последователни дни. Така всички участници бяха подкрепяни от своите съотборници от съответната държава, като се организираха агитки в подкрепа на всеки състезател. Българските знамена се развяваха с гордост от нашите участници, а „Българи юнаци” звучеше от всеки край на стадиона.

Всички деца от българския отбор играха спортсменски и се хвърляха с цялото си сърце в състезанията! Церемониите по награждаване за всяка дисциплина бяха едни от най-емоционалните моменти за целия ни отбор! Гордеем се с нашите български деца!

деца, победили рака, Игри за победителиБлагодарим от сърце на нашите спонсори. За втора поредна година ПФК Лудогорец предостави на децата спортни екипи. Получихме финансовата подкрепа на Фондация Български спорт за закупуване на самолетните билети, а Управителният съвет на България Ер ни предостави преференциални цени. Зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов предостави на децата спортни обувки от името на ведомството.

деца, победили рака, Игри за победители, Евгения Пушникова и нейната 9-годишна дъщеряавтор за ДЕЛО: Евгения Пушникова, майка на 9-годишната Камелия Цолова

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg