Хеликоптер с трима души на борда се разби в морето край Царево (видео)

0

Инцидент край бреговете на Царево. Едновитлов хеликоптер от типа Robinson R-44 се разби в Черно море, само на 200 метра от центъра на града. В злополучната машина са пътували трима души екипаж. По това време в района на катастрофата се е провеждало републиканско първенство по джет-ски. За щастие пострадали и жертви няма нито сред участниците в състезанията, нито от пътувалите във въздушния апарат. Очевидци разказват как за момент хеликоптерът се снижил изключително ниско и пилотът изгубил управление.

Моментална реакция е имало от всички служби, които реагирали и след намесата на кмета на града, който бил сред зрителите на състезанието. По думите на градоначалника вероятно пилотът е искал да погледне отблизо надпреварата, загубил е контрол над машината и буквално на 20 метра от брега се е разбил в морето.

Районът на инцидента е обезопасен, няма паника сред зрителите на джет надпреварата, няма и разлив на гориво. Самият хеликоптер е потънал мигновено, както се вижда на видеото. Той е бил управляван от 61-годишен пилот-инструктор към авиоотряд Варна. С него са пътували дама мъже от София на възраст 43 и 57 години. Граничната полиция разпитва по чудо оцелелите пасажери в едновитловата четириместна машина. Екип от водолази се опитва да извадят корпуса на хеликоптера.

Според кмета на Царево Георги Лапчев опасността за хората на плажа е била реална. Според него истински късмет е, че пилотът не е залитнал именно в посоката на т.нар. Попски плаж.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg