Финално: 20 дни отпуск за полицаите, до 20 заплати при пенсиониране, пада годишната индексация с 2%

0

След продължилата дълго среща при премиера Борисов стана ясно, че единствено за новоназначените служители в сектор Сигурност ще важи орязването на заплатите при излизане в пенсия. Така вече назначените полицаи запазват правото си на до двайсет заплати при пенсиониране, в зависимост от прослужените години. Остават непроменени и парите за порцион на полицаите. Това заяви главния секретар на МВР Георги Костов след срещата при министър-председателят Бойко Борисов.

Класът „прослужено време“ се консолидира в основното месечно възнаграждение, допълни Костов пред журналисти. По думите му остава идеята на финансовият министър да отпадне индексирането всяка година с нови две на сто върху заплатите. Те ще бъдат изчислени към досегашния размер на брутното възнаграждение, но повече няма да се трупат, поясни главният секретар на МВР.

Георги Костов заяви още, че премиерът е изискал от служителите в МВР да спазват стриктно служебните си задължения и да няма поводи за напрежение. Ако извършват противоправни действия като нарушения по законите за движение по пътищата и за митингите, ще бъдат глобявани.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg