Филип Плевнелиев бил пълен отличник и голям футболен фен

1

След оповестената трагична новина за смъртта на първородния син на президента Росен Плевнелиев, профилът на момчето в социалната мрежа Twitter вече не е активен. Сърдечна недостатъчност е най-вероятната причина, довела до смъртта на 15-годишното момче, пише на сайта си БНР.

В профила си в популярната платформа Филип беше посочил, че обича футбола. От написаното ставаше ясно, че той е фен на отбора „Манчестър Юнайтед“. Филип си е падал и по хумора, харесал е множество вицове в социалната мрежа.

Освен фен на спорта, Филип Плевнелиев действително е обичал да се подвизава и в интернет. За разлика от своя баща, който многократно е заявявал, че иска да опази децата си от непрекъснатия медиен интерес, Филип не се е страхувал от публичността и е стартирал свой собствен блог под псевдонима „blazycan“ в WordPress, в който пише:

„Моето име е Филип. Започвам този блог на осем години. Имам двама братя.

Правя си блог, защото искам да си имам дневник, който и другите да гледат (имам си и таен, на хартия).

Обичам да чета и да спортувам.“

Този септември Филип щеше да учи в 8 клас на Първа частна математическа гимназия в София. Учителите му го определят като изключително надарено дете с ум, остър като бръснач. Всяко лято той е бил част от Националната математическа лятна школа към БАН.  Освен множеството олимпиади по математика, на които Филип Плевнелиев се е явявал, той е бил и отличник по английски език.

По-рано от прессекратиарата на държавния глава беше съобщено, че първородният син на Росен Плевнелиев е починал.

Онлайн издания съобщават, че синът на държавния глава е издъхнал в отделението по кардиология в Трета градска болница в София. Детето е било прието късно вечерта на 07.08. със сърдечни проблеми. Лекарите са се борили повече от 12 часа за живота му и въпреки неимоверните усилия, които са положили, така и не са могли да спасят малкия Филип.

Във връзка с многото публикации, че лекарите не са успели да поставят навременна точна диагноза, от здравното заведение отказват коментар на този етап.

Сърдечна недостатъчност е най-вероятната споменавана причина за смъртта на детето. Филип си е отишъл внезапно – за по-малко то 12 часа – без да е имал подобни проблеми преди това.

Снимка: архив от личния блог на Филип Плевнелиев

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!1 коментар

  1. ФАКТ на

    Цитат на БТА от 07 юли 2015 в 20:11 : „При визитата си в Киев президентът Плевналиев за пореден път подчерта, че България подкрепя наложените санкции срещу Русия . . . „

Коментирай в Delo.bg