Елена Поптодорова е подала оставка от шефския пост на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет

2

Бившият български посланик във Вашингтон (2010 г. – 2016 г.) Елена Поптодорова е подала оставката си като шеф на централно-европейския офис на АЕК (Американския еврейски комитет). Информацията е на еврейската телеграфна агенция JTA. Заглавието на дописката е „Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подава оставка“.

Както delo.bg вече писа, бившият роден дипломат №1 в САЩ беше уличена в кражба на козметика от безмитен магазин на летището „Окенче“ във Варшава. Поптодорова е посочила „лични причини“ като мотив за оставката си от АЕК, подадена след неприятния случай.

В статията на JTA се припомня версията на дипломата от кариерата, че след получено телефонно обаждане от майка й, Поптодорова се е разсеяла и е излязла да проведе разговора с възрастната си и болна родственица извън пределите на магазина. Според Елена Поптодорова, ставало дума за недоразумение, пише още агенцията.

Еврейската телеграфна агенция е включила в дописката си и изявлението на представителя на варшавската полиция Томаш Олешчук, че българката, чието име не се уточнява, е признала вината си като е върнала откраднатото и е приела доброволно наложеното й наказание. Случаят е от 24 февруари, три дни преди задържането на Поптодорова, потвърждават от полицията в полската столица.

На мястото й в Американския еврейски комитет като временно изпълняващ поста директор на централно-европейския офис на организацията е назначена Агнешка Маркевич.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!2 коментара

  1. вас чарвеното знаме роди ви на

    Нищо ново под Слънцето – комунизмът продължава с пълна сила: внукът на Тодор Живков си показва гениталите по телевизията; неговата лична преводачка – милата клептоманка Еленка краде от летищата, а масово народът гласува с червена бюлетина! Заради това 3 000 000 млади българи емигрираха…

  2. фильо на

    ами какво има да се коментира – типичното поведение на комунистически келепирджия. публикуваха и далаверата и с апартаменти – същата работа – животинска алчност

Коментирай в Delo.bg