Дронове в акция срещу неправилно паркиране

0

Поредното приложение на безпилотните самолети идва от Китай, където компания разработва дронове за помощ на полицията. Органите на реда ще имат технологични помощници в борбата им с неправилно паркираните автомобили. Така доста от времето, което служителите губят по регистриране на нарушителите, ще бъде намалено.

Идеята на собственика на компанията дошла, след като с всеки изминал ден се изненадвал от поредната им успешно реализирана задача и виждал как многофункционалните безпилотни самолети навлизат все по-бързо в най-различни сфери на живот и далеч не се използват само за развлечение и забава. Най-хубавото постижение е, че продуктът може да работи с всеки един хардуер и софтуер, така че да изпълнява различни команди, казва пиар мениджърът Майкъл Пери.

Дронове срещу неправилно паркиране

От компанията не спират да намират нови и нови приложения на дрона, като се надяват да разширят търсенето и клиентите си, предлагайки постоянни иновации. Безпилотните самолети биха могли да бъдат използвани дори в земеделието. С тяхна помощ фермерите ще могат да следят състоянието на своите ниви и посеви.

Инженерите правят революция и в управлението на многофункционалните устройства – дронът може да бъде управляван единствено с поглед. Накъдето погледне човек, натам ще се насочи и камерата. Така, когато дронът лети над нас и погледнем надолу, ще можем да фокусираме апарата върху даден предмет.

Целта на компанията е да превърне безпилотния летателен апарат в нещо повече от забавна играчка или устройство за снимки. Един дрон с тези възможности ще се предлага на цена около 3000 долара.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg