Визови облекчения за пътуване до Канада от 2016 г.

0

облекчен визов режим с КанадаПремиерът на Канада Стивън Харпър уведоми с писмо колегата си Бойко Борисов, че българите ще могат да се възползват от доста облекчения, когато пътуват до Канада от 2016 г.

Решението на канадските власти гласи, че от догодина собствениците на неемигрантски визи за Съединените щати, както и всички български гражданин, които са имали виза от Канада през последните десет години вече няма да кандидатстват за документ, който им разрешава да пътуват до северноамериканската държава.

Стивън Харпър, визови облекчения за българите, които ще пътуват до КанадаНа гореспоменатите хора ще е нужна единствено регистрация по еТА – Електронната система за разрешение за пътуване на Канада.

„Решението ще улесни значително пътуванията на доста български граждани. Дълбоко се надявам, че тези нововъведения и облекчения ще помогнат за задълбочаване и разширяване на подчертано добрите отношения между канадския и българския народ, както и на стабилните икономически връзки между двете държави“,

се казва в писмото на премиера Стивън Харпър до българския министър-председател. Писмото идва след визитата на вътрешния министър и вицепремиер Румяна Бъчварова в Канада, която се състоя преди по-малко от месец.

Показана е 1 от 1 страници


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg