Брутално убийство в Русе. Жертвата е 30-годишна журналистка, майка на първокласничка

0

Жестоко убийство разтърси Русе в съботния 6 октомври. 30-годишната Виктория Маринова е била открита изнасилена и зверски убита в обрасла с растителност зона в крайдунавския град. Жертвата е работела в местната телевизия TVN. Смъртта била причинена от удари в главата и задушаване. При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от дрехите.

„Всички действия продължават, надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя“ –

заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов за, по думите му, изключително бруталното престъпление.

„Последно се чух с колегите, които работят на терен, изпратил съм най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия“ –

каза министърът. На мястото е бил извършен и повторен оглед на светло, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал. Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението.

Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия. В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.

Маринов каза, че до момента няма данни убитата да е получавала заплахи, но добави, че се работи с най-близкото й обкръжение, за да се установят нейни контакти, проблеми, които е имала преди бруталното убийство. Към момента няма и данни, които да свързват престъплението с работата й. Това обаче не е изключено до момента, в който няма категорични доказателства, добави Маринов.

Виктория е била съпруга на собственика на телевизия TVN Свилен Максимов. Тя е водила собствено предаване в медията. Двамата имат дъщеря, която тази година е първокласничка.

Показана е 1 от 1 страници
          


Никаква част от сайта delo.bg не може да бъде копирана и разпространявана без изричното посочване на статията-източник с хиперлинк!Коментирай в Delo.bg